притисни ентер »

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи На Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска во рамки на фестивалската програма беа доделени признанијата од „Евродрам“ на преведувачите Оливера Павловиќ и Дарко Јан Спасов кои преведоа три наградени текста од руските

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

На Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска во рамки на фестивалската програма беа доделени признанијата од „Евродрам“ на преведувачите Оливера Павловиќ и Дарко Јан Спасов кои преведоа три наградени текста од руските драмски автори Иван Вирипаев и Људмила Разумовскаја, како и од ирскиот драматичар Конор

На „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

На „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

Оливера Павловиќ, која беше рангирана како прва и трета за преводите од руски на драмските текстови „Танцот Делхи“ од Иван Вирипаев и „Милата Елена Сергеевна“ од Људмила Разумовскаја, рече дека ова е првпат јавно да се оддаде признание на преведувачи кои работат за театарот . На Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

На МТФ „Војдан Чернодрински“ доделени признанијата од „Евродрам“ на двајца преведувачи

На Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп, денеска во рамки на фестивалската програма беа доделени признанијата од „Евродрам“ на преведувачите Оливера Павловиќ и Дарко Јан Спасов кои преведоа три наградени текста од руските драмски автори Иван Вирипаев и Људмила Разумовскаја, како  и од ирскиот драматичар Конор

Театар Комедија на МТФ „Војдан Чернодрински“ настапува со претставата „На отворено“

Театар Комедија на МТФ „Војдан Чернодрински“ настапува со претставата „На отворено“

Вечерва, на седмиот ден од 54. МТФ „Војдан Чернодрински“, настапува Театарот „Комедија – Скопје, кој од 19.30 часот во официјална конкуренција ќе ја изведе претставата „На отворено“ од Мрожек, во режија на Андреј Цветановски, по што ќе се одржат разговорите на тркалезната маса. Оваа претстава е претпоследна во официјална конкуренција на годинашниот

Театар Комедија вечерва на МТФ ,,Војдан Чернодрински”

Театар Комедија вечерва на МТФ ,,Војдан Чернодрински”

„Театар комедија“ денеска во 19:30 часот, со претставата „На отворено“ ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар. Режисер е Андреј Цветановски, а во неа играат Атанас Атанасовски, Тино Костадиновски, Тони Денковски и Сергеј Димовски. Претставата е работена

Театар Комедија вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински”

Театар Комедија вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински”

Театар Комедија денеска во 19:30 часот, со претставата „На отворено“ ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар. Режисер е Андреј Цветановски, а во неа играат Атанас Атанасовски, Тино Костадиновски, Тони Денковски и Сергеј Димовски. Претставата е работена

Театар Комедија вечерва на МТФ ,,Војдан Чернодрински”

Театар Комедија вечерва на МТФ ,,Војдан Чернодрински”

„Театар комедија“ денеска во 19:30 часот, со претставата „На отворено“ ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар. Режисер е Андреј Цветановски, а во неа играат Атанас Атанасовски, Тино Костадиновски, Тони Денковски и Сергеј Димовски. Претставата е работена

Театар Комедија вечерва на МТФ ,,Војдан Чернодрински”

Театар Комедија вечерва на МТФ ,,Војдан Чернодрински”

„Театар комедија“ денеска во 19:30 часот, со претставата „На отворено“ ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар. Режисер е Андреј Цветановски, а во неа играат Атанас Атанасовски, Тино Костадиновски, Тони Денковски и Сергеј Димовски. Претставата е работена

Театар Комедија вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински“

Театар Комедија вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински“

Денеска со почеток во 19 часот и 30 минути, со претставата „На отворено“, НУ Театар Комедија ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар. Режијата е на Андреј Цветановски, а во претставата играат Атанас Атанасовски, Тино Костадиновски, Тони Денковски и Сергеј

Театар Комедија вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински”

Театар Комедија вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински”

Театар Комедија денеска во 19:30 часот, со претставата „На отворено“ ќе гостува во Прилеп, во рамките на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“. Претставата ќе биде изведена на сцената на Народниот театар. Режисер е Андреј Цветановски, а во неа играат Атанас Атанасовски, Тино Костадиновски, Тони Денковски и Сергеј Димовски. Претставата е работена

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите. Промоцијата на театарска литература е во 11 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков“, а од 19.30 часот на сцената на матичниот театар, домаќинот,

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ со „Пиреј“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ со „Пиреј“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Веќе шест дена Прилеп е средиште на македонскиот театар. Веќе помина половина од програмата на 54-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“. Останаа уште три претстави да бидат прикажани во официјалната програма. Публиката смета дека досега видела различни претстави со различна естетика за што го дава својот глас. Денеска беа промовирани книгите со театарска

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

„Пиреј“ на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински“

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите. Промоцијата на театарска литература е во 11 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков“, а од 19.30 часот на сцената на матичниот театар, домаќинот,

„Пиреј" на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински"

„Пиреј" на Прилепскиот театар на програмата на „Војдан Чернодрински"

Промоцијата на театарска литература е во 11 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков", а од 19.30 часот на сцената на матичниот театар, домаќинот, ансамблот на Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински" ќе ја одигра претставата „Пиреј" од Петре М. Андреевски во режија на Љупчо Ѓоргиевски. Веднаш по претставата  се разговорите на тркалезна маса и

Претставата „Пиреј“ на прилепскиот театар, денеска на програмата од театарските игри „Војдан Чернодрински“

Претставата „Пиреј“ на прилепскиот театар, денеска на програмата од театарските игри „Војдан Чернодрински“

На програмата на шестиот ден од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ што се одржува во Прилеп се промоција на театарска литература и уште една претстава во конкуренцијата за наградите. Од 19.30 часот на сцената на матичниот театар, домаќинот, ансамблот на Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ ќе ја одигра претставата „Пиреј“ од