Цецилија Алемани директорка на 59. Биенале на уметноста во Венеција

Организирала низа изложби, соработувајќи со некои од највлијателните уметници на денешницата: Ел Анатсуи, Џон Балдесари, Пилида Барлоу, Карол Боув, Шила Хикс, Рашид Џонсон, Барбара Кругер, Зое Леонард, Фејт Ринголд… Од 2011 година е директорка и главна кустоска на „Хај лајн арт“ во Њујорк, програма посветена на уметноста во јавниот простор – во реновираниот