притисни ентер »

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања, при што позитивни се

Дневен преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања, при што позитивни се

Преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со корона вирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања, при што позитивни се 1.004

Коронавирус: Црна Гора стана „корона фри“ земја, болница во Англија поради преоптовареност престана да прима пациенти

Коронавирус: Црна Гора стана „корона фри“ земја, болница во Англија поради преоптовареност престана да прима пациенти

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања, при што позитивни се

Состојбата со Ковид-19 во светот: Во Црна Гора и Хрватска нема нови случаи

Состојбата со Ковид-19 во светот: Во Црна Гора и Хрватска нема нови случаи

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. -Во Хрвтска во последните 24 часа нема нови заболени со коронавирус. Од вкупно 2.244 заболени досега, оздравеле 2.035 лица, 109 се на лекување. Досега починале 100 лица. – Институтот за јавно здравје на Црна

Состојба со COVID-19 во Македонија и светот (24.05.2020)

Состојба со COVID-19 во Македонија и светот (24.05.2020)

Споделете со пријателите! Tweet На 11.03.2020 генералниот секретар на СЗО прогласи пандемија на COVID-19. Т естирани се вкупно 258 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање за присуство на SARS-CoV-2 . Од вкупниот број на тестирани, 13 припаѓаат на таргетираниот скрининг во градинките (Велес, Куманово и Кочани) без регистрирани

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања, при што позитивни се

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Во последните 24 часа, две лица починаа во Србија како резултат на коронавирусот, со што бројот на жртви од почетокот на епидемијата е 239. Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Скопје, 25 мај 2020 () – Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања,

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања, при што позитивни се

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед за состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.545,463 лица. Од нив починале 347.617, а оздравеле 2.327.245. – Во последното деноноќие во Албанија регистрани се шест новозаразени со Ковид-19, со што вкупниот број надмина илјада заболени. Од почетокот на пандемијата, извршени се 14.659 тестирања, при што позитивни се

Пулмологот Несторовиќ смета дека вакцината на Бил Гејтс е лоша, од 15 кои ја примиле тројца имале тешки дејства

Пулмологот Несторовиќ смета дека вакцината на Бил Гејтс е лоша, од 15 кои ја примиле тројца имале тешки дејства

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство. Во БиХ денеска има најмал број на новозаразени во последните

СОСТОЈБА со коронавирус во светот, речиси 5 и пол милиони заразени

СОСТОЈБА со коронавирус во светот, речиси 5 и пол милиони заразени

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство. Во БиХ денеска има најмал број на новозаразени во последните

СОСТОЈБА со коронавирус во светот, речиси 5 и пол милиони заразени

СОСТОЈБА со коронавирус во светот, речиси 5 и пол милиони заразени

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство. Во БиХ денеска има најмал број на новозаразени во последните

По двајца новозаразени во БиХ  и Грција, еден во Хрватска-преглед на состојбата во светот

По двајца новозаразени во БиХ и Грција, еден во Хрватска-преглед на состојбата во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство. Во БиХ денеска има најмал број на новозаразени во последните

Дневен преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство. Во БиХ денеска има најмал број на новозаразени во последните

Коронавирусот зема 344.773 жртви и зарази 5.447.674 лица

Коронавирусот зема 344.773 жртви и зарази 5.447.674 лица

Коронавирусот зема 344.773 жртви и зарази 5.447.674 лица Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство

Кои се причините за помалиот број на починати од корона вирус во Африка за разлика од Европа ?

Кои се причините за помалиот број на починати од корона вирус во Африка за разлика од Европа ?

Дали се работи поради разликата на климата или поради тоа што вирусот мутирал но пандемијата не го погоди африканскиот континент со иста јачина како Европа, шро е од големо значение знаејќи дека нивниот здраствен систем е во многу лоша состојба. Меѓутоа она што го приметиле во СЗО е дека вирусот SARS-CoV-2 сосема поинаку се „однесува“ во Африка во

Скоро пет и пол милиони лица заразени со Ковид-19

Скоро пет и пол милиони лица заразени со Ковид-19

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство. Во БиХ денеска има најмал број на новозаразени во последните

Дневен преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Дневен преглед на состојбата со Ковид-19 во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразиле 5.447.674 лица. Од нив починале 344.773, а оздравеле 2.274.479 луѓе. – Во изминатите 24 часа во БиХ се регистрирани само два нови случаја на коронавирус, соопшти Кризниот штаб на Федералното Министерство за здравство. Во БиХ денеска има најмал број на новозаразени во последните