притисни ентер »

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите кои доаѓаат од странство

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите кои доаѓаат од странство

Во Велика Британија од 8 јуни ќе биде задолжителен 14-дневен карантин за секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, рече британската министерка за внатрешни работи, Прити Пател, а со цел да се спречи ширењето на коронавирусот. „Сега, откако го поминавме врвот на заразата мора да преземеме чекори за да се заштитиме од увезени случаи

Сите што влегуваат во Велика Британија ќе мора да одат во двонеделен карантин

Сите што влегуваат во Велика Британија ќе мора да одат во двонеделен карантин

Во Велика Британија од 8 јуни за сите кои доаѓаат од странство е задолжителен 14-дневен карантин, вели британската министерка за внатрешни работи Прити Пател, за да се спречи ширењето на заразата на новиот коронавирус. Сите кои доаѓаат од странство, вклучувајќи ги и британските државјани, ќе мораат да бидат во самоизолација 14 дена и да наведат каде

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите кои доаѓаат од странство

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите кои доаѓаат од странство

Во Велика Британија од 8 јуни ќе биде задолжителен 14-дневен карантин за секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, рече британската министерка за внатрешни работи, Прити Пател, а со цел да се спречи ширењето на коронавирусот. „Сега, откако го поминавме врвот на заразата мора да преземеме чекори за да се заштитиме од увезени случаи

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите кои доаѓаат од странство

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите кои доаѓаат од странство

Во Велика Британија од 8 јуни ќе биде задолжителен 14-дневен карантин за секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, рече британската министерка за внатрешни работи, Прити Пател, а со цел да се спречи ширењето на коронавирусот. „Сега, откако го поминавме врвот на заразата мора да преземеме чекори за да се заштитиме од увезени случаи

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите што доаѓаат од странство

Велика Британија воведува 14-дневен карантин за сите што доаѓаат од странство

Во Велика Британија од 8 јуни ќе биде задолжителен 14-дневен карантин за секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, рече британската министерка за внатрешни работи, Прити Пател, а со цел да се спречи ширењето на коронавирусот. – Сега, откако го поминавме врвот на заразата мора да преземеме чекори за да се заштитиме од увезени

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Во Велика Британија ќе биде задолжителен 14-дневен карантин од 8 јуни за сите оние кои доаѓаат од странство. Тоа го изјави денеска британскиот министер за внатрешни работи Прити Пател, појаснувајќи дека целта е спречување на ширењето на новиот корронавирус. Секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, ќе мора да биде во изолација

Задолжителен 14 дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Задолжителен 14 дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Во Велика Британија ќе биде задолжителен 14 дневен карантин од 8 јуни за сите оние кои доаѓаат од странство. Тоа го изјави британскиот министер за внатрешни работи Прити Пател, појаснувајќи дека целта е спречување на ширењето на коронавирусoт. Секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, ќе мора да биде во изолација 14 дена и ќе

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Во Велика Британија ќе биде задолжителен 14-дневен карантин од 8 јуни за сите оние кои доаѓаат од странство. Тоа го изјави денеска британскиот министер за внатрешни работи Прити Пател, појаснувајќи дека целта е спречување на ширењето на новиот корронавирус. Секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, ќе мора да биде во изолација

Сите кои влегуваат во Велика Британија ќе поминат задолжителен 14-дневен карантин

Сите кои влегуваат во Велика Британија ќе поминат задолжителен 14-дневен карантин

За непочитување на таа наредба, следува казна од 1.000 фунти. Во Велика Британија ќе биде задолжителен 14-дневен карантин од 8 јуни за сите оние кои доаѓаат од странство. Тоа го изјави денеска британскиот министер за внатрешни работи Прити Пател, појаснувајќи дека целта е спречување на ширењето на новиот корронавирус. Секој што доаѓа од странство,

Велика Британија воведува двонеделен карантин за сите кои влегуваат во земјата

Велика Британија воведува двонеделен карантин за сите кои влегуваат во земјата

Од 8 јуни, сите кои влегуваат во Велика Британија ќе одат во задолжителен 14-дневен карантин, објави владата. Мерката ќе се однесува и на британските државјани. При влегувањето во земјата ќе мора да се наведе адресата за престој, за да можат соодветните служби да прават проверки. Владата појасни дека оваа мерка се воведува дури сега за да се спречи

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Oд 8 јуни во Велика Британија ќе биде задолжителен 14-дневен карантин за сите кои доаѓаат од странство, вклучително и британски државјани. Британскиот министер за внатрешни работи Прити Пател, објасни дека целта на мерката е спречување на ширењето на корона вирусот. Освен што ќе мора да бидат во изолација 14 дена, патниците ќе мора да наведат и каде

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Лондон, 22 мај 2020 () – Во Велика Британија ќе биде задолжителен 14-дневен карантин од 8 јуни за сите оние кои доаѓаат од странство. Тоа го изјави денеска британскиот министер за внатрешни работи Прити Пател, појаснувајќи дека целта е спречување на ширењето на новиот корронавирус. Секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, ќе

14-дневен карантин за секој што влегува во Велика Британија

14-дневен карантин за секој што влегува во Велика Британија

14-дневен карантин ќе биде задолжителен во Велика Британија од 8 јуни за сите оние кои доаѓаат од странство, рече британскиот министер за внатрешни работи, Прити Пател, со цел да се спречи ширењето на инфекцијата со новиот коронавирус. Сите кои доаѓаат од странство, вклучително и британски државјани, ќе мора да бидат во изолација 14 дена и да кажат

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Задолжителен 14-дневен карантин за сите кои влегуваат во Велика Британија

Во Велика Британија ќе биде задолжителен 14-дневен карантин од 8 јуни за сите оние кои доаѓаат од странство. Тоа го изјави денеска британскиот министер за внатрешни работи Прити Пател, појаснувајќи дека целта е спречување на ширењето на новиот корронавирус. Секој што доаѓа од странство, вклучително и британски државјани, ќе мора да биде во изолација

„Воздушен мост“ за да се избегне карантин? За прекршување на изолацијата казна до 10.000 фунти

„Воздушен мост“ за да се избегне карантин? За прекршување на изолацијата казна до 10.000 фунти

„Воздушниот мост“ може да биде начин да се избегне 14-дневен карантин и одмор во странство. Британскиот телеграф наведува дека патувањето без карантин ќе зависи од епидемиолошкиот статус на земјите, вклучително и Франција и Шпанија. Британските туристи ќе можат да патуваат во странство ова лето, откако владата ги објави плановите за создавање „воздушни