притисни ентер »

47 американски држави против Facebook

47 американски држави против Facebook

Властите во Калифорнија веќе 18 месеци го истражуваат скандалот со откривање на кориснички податоци од Facebook и ја обвинија компанијата за попречување на истрагата.. Откривањето на оваа истрага е најновата лоша вест за Facebook, веќе постои истрага во 47 американски држави, пренесува Reuters. Некои држави, особено Њујорк и Небраска, изразија загриженост

Поранешни вработени во Twitter обвинети дека шпионирале за Саудиска Арабија

Поранешни вработени во Twitter обвинети дека шпионирале за Саудиска Арабија

Двајца поранешни вработени во Twitter и трето лице од Саудиска Арабија се соочуваат со обвиненија во САД за шпионирање на кориснички сметки и неовластено проследување на лични информации до саудиското кралско семејство во замена за пари и други награди. Али Алзабара и Ахмад Абумамо, поранешни вработени во Twitter, и Ахмед Алмутаири, кој во тоа време

47 американски држави против Facebook

47 американски држави против Facebook

Властите во Калифорнија веќе 18 месеци го истражуваат скандалот со откривање на кориснички податоци од Facebook и ја обвинија компанијата за попречување на истрагата. Откривањето на оваа истрага е најновата лоша вест за Facebook, веќе постои истрага во 47 американски држави, пренесува Reuters. Некои држави, особено Њујорк и Небраска, изразија загриженост

Калифорнија покренува истрага против Facebook

Калифорнија покренува истрага против Facebook

Калифорнија го истражува обелоденувањето на информациите за корисниците на Facebook на Кембриџ Аналитика и други партнери, открија властите во САД. Властите во Калифорнија бараат една од најголемите социјални мрежи да одговори на судската покана. Откривањето на истрагата е најновата лоша вест за Facebook, кои веќе се под истрага во 47 американски држави

Facebook под истрага, двајца вработени во Twitter работеле за Саудиска Арабија

Facebook под истрага, двајца вработени во Twitter работеле за Саудиска Арабија

Двајца вработени во Twitter се обвинети за шпионажа, а Facebook е под истрага во Калифорнија. Калифорнија го тужи Facebook оти не им ги доставил сите податоци на истражителите во истрагата што се води против неа. Веќе година и половина се проверуваат сомневањата дали Facebook ги кршел законите меѓу останатите, измамувајќи ги корисниците и лажно претставувајќи