притисни ентер »

Huawei ќе вработи уште илјада експерти во Русија

Huawei ќе вработи уште илјада експерти во Русија

Кинескиот технолошки гигант Huawei ги објави плановите за отворање илјада нови работни места во своите центри за истражување и развој во Русија во текот на наредните пет години. Huawei планира да ангажира околу 500 луѓе во своите локални центри за истражување и развој до крајот на годината“, соопшти канцеларијата за односи со јавноста на производителот

Руски експерти ќе ги развиваат новите технологии на „Хуавеи“

Руски експерти ќе ги развиваат новите технологии на „Хуавеи“

Кинескиот технолошки гигант „Хуавеи“ ги објави плановите за отворање илјада нови работни места во своите центри за истражување и развој во Русија во текот на наредните пет години. „Хуавеи” планира да ангажира околу 500 луѓе во своите локални центри за истражување и развој до крајот на годината, соопшти канцеларијата за односи со јавноста на производителот

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант „Хјуавеи“ ги објави плановите за отворање илјада нови работни места во своите центри за истражување и развој во Русија во текот на наредните пет години. „Хјуавеи” планира да ангажира околу 500 луѓе во своите локални центри за истражување и развој до крајот на годината“, соопшти канцеларијата за односи со јавноста на производителот

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант „Хјуавеи“ ги објави плановите за отворање илјада нови работни места во своите центри за истражување и развој во Русија во текот на наредните пет години. „Хјуавеи” планира да ангажира околу 500 луѓе во своите локални центри за истражување и развој до крајот на годината“, соопшти канцеларијата за односи со јавноста на производителот

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант „Хјуавеи“ ги објави плановите за отворање илјада нови работни места во своите центри за истражување и развој во Русија во текот на наредните пет години. „Хјуавеи” планира да ангажира околу 500 луѓе во своите локални центри за истражување и развој до крајот на годината“, соопшти канцеларијата за односи со јавноста на производителот

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант ,,Хјуавеи” ќе вработи уште илјада стручњаци во Русија

Кинескиот технолошки гигант „Хјуавеи“ ги објави плановите за отворање илјада нови работни места во своите центри за истражување и развој во Русија во текот на наредните пет години. „Хјуавеи” планира да ангажира околу 500 луѓе во своите локални центри за истражување и развој до крајот на годината“, соопшти канцеларијата за односи со јавноста на производителот

Huawei го планира HarmonyOS за својот следен паметен часовник

Huawei го планира HarmonyOS за својот следен паметен часовник

Компанијата Huawei планира својот нов HarmonyOS да го имплементира во паметните часовници во иднина. Претходните решенија на компанијата го користеа Lite OS, како и Wear OS na Google, но ниту еден оперативен систем не забележа позначајна популарност. Со оглед на тоа дека се повеќе се намалува пазарот за Wear OS, Huawei верува дека е вистинско време

Американските компании веќе не смеат да купуваат телекомуникациска опрема и опрема за надзор од „Хуавеи“

Американските компании веќе не смеат да купуваат телекомуникациска опрема и опрема за надзор од „Хуавеи“

Трговските ограничувања на САД за Huawei продолжуваат веќе со месеци. Сега се чини дека односите меѓу кинеската компанија и администрацијата на Доналд Трамп продолжуваат да бидат комплицирани. Претходната недела Белата куќа објави дека е воведена нова забрана за трговија со сите федерални институции и бизниси со „Хуавеи“. Пресудата стапи во сила вчера

Huawei го најави Harmony OS

Huawei го најави Harmony OS

Потенцијалната замена за Android пристигнува? По една година развој и неколку месеци гласини, на годишната конференција за девелопери во Кина која се одржа минатата недела Huawei и официјално го престави сопствениот оперативен систем, под името Harmony OS. Главниот извршен директор на Хуавеи, Ричард Ју, тврди дека Хармони е “ сосема различeн “ од оперативните