притисни ентер »

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницата

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницата

Кавадаречкиот производител на никел, Еуроникел Индустри е еден од најголемите покровители на годинешниот фестивал Тиквешки гроздобер 2019. Втора година по ред, со дадената поддршка за манифестација од ваков вид, Еуроникел го поттикнува развојот на локалната заедница, одржувањето културни манифестации и големата традиција во одгледување винова лоза,

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницата

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницата

Кавадаречкиот производител на никел, Еуроникел Индустри е еден од најголемите покровители на годинешниот фестивал Тиквешки гроздобер 2019. Втора година по ред, со дадената поддршка за манифестација од ваков вид, Еуроникел го поттикнува развојот на локалната заедница, одржувањето културни манифестации и големата традиција во одгледување винова лоза,

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницата

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницата

Кавадаречкиот производител на никел, Еуроникел Индустри е еден од најголемите покровители на годинешниот фестивал Тиквешки гроздобер 2019. Втора година по ред, со дадената поддршка за манифестација од ваков вид, Еуроникел го поттикнува развојот на локалната заедница, одржувањето културни манифестации и големата традиција во одгледување винова лоза,

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницат

Еуроникел преку покровителство на Тиквешкиот гроздобер ја помага и придонесува за заедницат

Кавадаречкиот производител на никел, Еуроникел Индустри е еден од најголемите покровители на годинешниот фестивал Тиквешки гроздобер 2019. Втора година по ред, со дадената поддршка за манифестација од ваков вид, Еуроникел го поттикнува развојот на локалната заедница, одржувањето културни манифестации и големата традиција во одгледување винова лоза,

Лозарите ќе добијат дополнителни субвенции

Лозарите ќе добијат дополнителни субвенции

Тие бараат и повисоки откупни цени од минатогодишните за да можат да ги покријат, како што велат, барем основните трошоци, и да покријат дел од штетите од сушата што ќе им собере голем дел од родот. Иако на почетокот се проценуваше како просечна родна година, лозарите веќе бараат да се прогласи елеменатрна непогода во Тиквешијата зашто на некои места

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје. Министерот Димковски посочи дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата и откупот на грозјето

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје. Министерот Димковски посочи дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата и откупот на грозјето

Димковски: Континуирано се следи бербата и откупот на грозјето

Димковски: Континуирано се следи бербата и откупот на грозјето

„Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата и откупот на грозјето и ќе преземе соодветни мерки со цел лозарите да имаат рентабилно производство“ истакна министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски вчера во Кавадарци кадешто присуствуваше на манифестацијата Тиквешки гроздобер,

(Видео) Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

(Видео) Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Кавадарци присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје. Министерот Димковски посочи дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Кавадарци присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје. Министерот Димковски посочи дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата

(ВИДЕО) Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

(ВИДЕО) Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

Секогаш сме тука за лозарите, истакна денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, кој присуствуваше на манифестацијата „Тиквешки гроздобер” во Кавадарци. – Посакувам добра берба и добар квалитет на грозјето, а од него да се направат добри производи од грозје, нагласи министерот, осврнувајќи се на дел од Законот

(Видео) Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

(Видео) Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Кавадарци присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје. Министерот Димковски посочи дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата

(Видео) Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

(Видео) Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Кавадарци присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје. Министерот Димковски посочи дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Кавадарци присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје. Министерот Димковски посочи дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, континуирано ја следи бербата

Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

Секогаш сме тука за лозарите, истакна денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, кој присуствуваше на манифестацијата „Тиквешки гроздобер” во Кавадарци. – Посакувам добра берба и добар квалитет на грозјето, а од него да се направат добри производи од грозје, нагласи министерот, осврнувајќи се на дел од Законот

Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

Тој се осврна на дел од Законот за винарство, кој веќе е во Собрание, со што ќе се дадат можности лозарите во свои винарии, во домашни услови да произведуваат вино и ракија. Секогаш сме тука за лозарите, истакна денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, кој присуствуваше на манифестацијата „Тиквешки гроздобер”

Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

Димковски: Секогаш сме тука за лозарите

– Посакувам добра берба и добар квалитет на грозјето, а од него да се направат добри производи од грозје, нагласи министерот, осврнувајќи се на дел од Законот за винарство, кој веќе е во Собрание, со што ќе се дадат можности лозарите во свои винарии, во домашни услови да произведуваат вино и ракија. Веќе, посочи, се олеснети околностите околу акцизите

Димковски на почетокот на Тиквешкиот гроздобер: Секогаш сме тука за лозарите

Димковски на почетокот на Тиквешкиот гроздобер: Секогаш сме тука за лозарите

Секогаш сме тука за лозарите, истакна денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, кој присуствуваше на манифестацијата „Тиквешки гроздобер” во Кавадарци. – Посакувам добра берба и добар квалитет на грозјето, а од него да се направат добри производи од грозје, нагласи министерот, осврнувајќи се на дел од Законот