притисни ентер »

Huawei го враќа ударот со кратење на работни места во САД

Huawei го враќа ударот со кратење на работни места во САД

Кинескиот телекомуникациски гигант Huawei планира да скрати работни места во својата американска филијала во позадина на тековните проблеми на компанијата со американските власти. Ова го објави „Wall Street Journal“, цитирајќи свои анонимни извори. Кратењата се очекува да се одразат на вработените во „Futurewei Technologies Inc.“ – подружница за истражување

Huawei пронајде начин како да се смири со Америка

Huawei пронајде начин како да се смири со Америка

Кинескиот производителот на паметни телефони Huawei е подготвен да потпише со владите на различни земји договори кои нема да користат “бекдор” за да добијат пристап до кориснички податоци. “Кина нема никакви законски норми кои бараат од компаниите да се вклучат во собирање разузнавачки информации. Ние го искажуваме својот став до Владите на сите земји