притисни ентер »

Косово, прашањето на исчезнатите веќе 20 години останува нерешено

Косово, прашањето на исчезнатите веќе 20 години останува нерешено

Прашањето на исчезнатите веќе 20 години останува нерешено за косовските институции. Роднините од новата влада бараат за нивната судбина да се дискутира во Брисел. Дури тие очекуваат да бидат и дел од преговарачкиот тим во дијалогот со Србија. Самоопределување не ја исклучува можноста, но велат дека најпрвин треба да се разгледаат досегашните договори,