притисни ентер »

Палмер: „Мал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „Мал Шенген“ има поддршка од САД

„Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Палмер: „Mал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „Mал Шенген“ има поддршка од САД

„Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Палмер: „Мал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „Мал Шенген“ има поддршка од САД

„Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Поддршка од САД за „мал Шенген“

Поддршка од САД за „мал Шенген“

Иницијативата за „мал Шенген“ има поддршка од САД, изјави заменик-помошникот на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. Тој вели дека тоа е иницијатива која ветува. „Европската перспектива на Западен Балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени“,

Палмер: „Mал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „Mал Шенген“ има поддршка од САД

Женева, 8 ноември 2019 (МИА) – „Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен Балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила

Палмер: „Мал Шенген” ја има поддршкта од САД

Палмер: „Мал Шенген” ја има поддршкта од САД

Според него структурата на иницијативата е отворена, и во неа има место за Црна Гора, БиХ и Косово. Мал Шенген” е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за

Палмер: „мал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „мал Шенген“ има поддршка од САД

„Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Палмер: „Mал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „Mал Шенген“ има поддршка од САД

„Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен Балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Палмер: „мал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „мал Шенген“ има поддршка од САД

„Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Косово не е пречка за воспоставување на „Мини Шенген“

Косово не е пречка за воспоставување на „Мини Шенген“

Воспоставувањето на „мини Шенген“, според упатените е можно, бидејќи станува збор, пред се, за економска соработка и несогласувањата околу Косово не треба да влијаат на тоа. Лидерите на Северна Македонија, Албанија и Србија утре ќе имаат средба во Охрид за иницијативата. Лидерите на Северна Македонија, Албанија и Србија, Зоран Заев, Еди Рама и Александар

Палмер: „Мал Шенген“ има поддршка од САД

Палмер: „Мал Шенген“ има поддршка од САД

„Мал Шенген“ е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Палмер: „мал Шенген” има поддршка од САД

Палмер: „мал Шенген” има поддршка од САД

„Мал Шенген” е иницијатива која ветува и ја има нашата поддршка, изјави денеска во Женева специјалниот претставник на американскиот државен секретар на САД за Западен Балкан, Метју Палмер. – Европската перспектива на Западен балкан, која беше основа за американско ангажирање во регионот подолго од 20 години, не се сменила и нема да се смени, изјави

Како една реченица го заживеа моделот на „двете Германии“ за Косово

Како една реченица го заживеа моделот на „двете Германии“ за Косово

Во отсуство на какви било назнаки во кој правец би можел да почне дијалогот меѓу Белград и Приштина, кога ќе биде продолжен, една реченица на специјалниот претставник на американскиот Стејт департмент Метју Палмер ја даде насоката. Изјавата на Палмер повторно во игра го врати моделот на „двете Германии“ како потенцијално решение за статусот на Косово

Идејата за „мал шенген“ в сабота ќе се разработува во Охрид

Идејата за „мал шенген“ в сабота ќе се разработува во Охрид

В сабота (9 ноември) во Охрид ќе продолжат трилатералните средби меѓу властите на Македонија, Албанија и Србија за олеснување на протокот на стоки, услуги, капитал и луѓе. Датумот за одржување на втората средба, во рамки на иницијативата за воспоставување т.н. „мал шенген“, го објави српскиот претседател Александар Вучиќ, кој рече дека телефонски разговарал

„Мал шенген“ се враќа на „голема врата“ во Охрид

„Мал шенген“ се враќа на „голема врата“ во Охрид

На 9 ноември во Охрид ќе продолжат трилатералните средби меѓу властите на Македонија, Албанија и Србија за олеснување на протокот на стоки, услуги, капитал и луѓе. Датумот за одржување на втората средба, во рамки на иницијативата за воспоставување т.н. „мал шенген“, го објави вчера српскиот претседател Александар Вучиќ. Тој соопшти дека телефонски

Вучиќ: Ако нешто сум ветил на Западот за Косово досега ќе го исполнев

Вучиќ: Ако нешто сум ветил на Западот за Косово досега ќе го исполнев

Ако нешто сум му ветил на Западот за прашањето на Косово и Метохија, како што некои тврдат, како тоа до сега не сум го исполнил, праша српскиот претседател Александар Вучиќ во интервју за РТС. Тој вчера вечер гостуваше во емисијата Упитник, каде порача дека ќе продолжи да се бори за Косово и Метохија и српскиот народ со цело срце и жар. На прашањето

Вучиќ: Ако нешто сум ветил на Западот за Косово досега ќе го исполнев

Вучиќ: Ако нешто сум ветил на Западот за Косово досега ќе го исполнев

Ако нешто сум му ветил на Западот за прашањето на Косово и Метохија, како што некои тврдат, како тоа до сега не сум го исполнил, праша српскиот претседател Александар Вучиќ во интервју за РТС. Тој вчера вечер гостуваше во емисијата Упитник, каде порача дека ќе продолжи да се бори за Косово и Метохија и српскиот народ со цело срце и жар. На прашањето

Вучиќ: Ако нешто сум му ветил на Западот за Косово зошто тоа досега не сум го исполнил?

Вучиќ: Ако нешто сум му ветил на Западот за Косово зошто тоа досега не сум го исполнил?

Ако нешто сум му ветил на Западот за прашањето на Косово и Метохија, како што некои тврдат, како тоа до сега не сум го исполнил, праша српскиот претседател Александар Вучиќ во интервју за РТС. Тој синоќа гостуваше во емисијата Упитник, каде порача дека ќе продолжи да се бори за Косово и Метохија и српскиот народ со цело срце и жар. На прашањето да

Вучиќ:Во Охрид ќе се дефинирааат приоритетите на соработката за „мал Шенген”

Вучиќ:Во Охрид ќе се дефинирааат приоритетите на соработката за „мал Шенген”

Вучиќ истакнал дека Србија е посветена на регионалната соработка, додавајќи дека во таа насока, состанокот овој викенд во Охрид ќе ги дефинира приоритетите на таа соработка, со цел јакнење на регионалната соработка. Тој нагласил дека Србија мора да продолжи со европскиот пат и оти затоа е важна поддршката на ЕУ во спроведувањето на реформи и на регионалната