притисни ентер »

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Министерството за одбрана на Косово ги оценува како специјална војна, слична на онаа пред конфликтот во 1998-99 година, изјавите на шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ дека Србија ќе интервенира воено доколку косовската војска се обиде да се распореди на северот на земјата. Шефот на српската дипломатија денеска изјави дека Србија ќе интервенира

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Министерството за одбрана на Косово ги оценува како специјална војна, слична на онаа пред конфликтот во 1998-99 година, изјавите на шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ дека Србија ќе интервенира воено доколку косовската војска се обиде да се распореди на северот на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина. Шефот на српската дипломатија денеска

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Министерството за одбрана на Косово ги оценува како специјална војна, слична на онаа пред конфликтот во 1998-99 година, изјавите на шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ дека Србија ќе интервенира воено доколку косовската војска се обиде да се распореди на северот на земјата. Шефот на српската дипломатија денеска изјави дека Србија ќе интервенира

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Министерството за одбрана на Косово ги оценува како специјална војна, слична на онаа пред конфликтот во 1998-99 година, изјавите на шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ дека Србија ќе интервенира воено доколку косовската војска се обиде да се распореди на северот на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина. Шефот на српската дипломатија денеска

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Министерството за одбрана на Косово ги оценува како специјална војна, слична на онаа пред конфликтот во 1998-99 година, изјавите на шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ дека Србија ќе интервенира воено доколку косовската војска се обиде да се распореди на северот на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина. Шефот на српската дипломатија денеска

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Рамадани: Србија води специјална војна против Косово, како во 90-тите

Министерството за одбрана на Косово ги оценува како специјална војна, слична на онаа пред конфликтот во 1998-99 година, изјавите на шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ дека Србија ќе интервенира воено доколку косовската војска се обиде да се распореди на северот на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина. Шефот на српската дипломатија денеска

Албанците планираат да го превземат Трепча, Дачиќ ги предупреди КФОР и НАТО

Албанците планираат да го превземат Трепча, Дачиќ ги предупреди КФОР и НАТО

Косовските власти планираат да ги преземат специјалните единици на косовската полиција за преземање на фабриката Трепча во северниот дел на Косово, и тие практично се инфилтрираат во мнозинскиот српски дел. Српски Блиц пишува дека во Приштина, КФОР има познавање на подготовките и не ја исклучува можноста косовските институции да започнат ваква акција

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ оцени дека досега не е објавен некој документ, кој повеќе се противи на дијалогот и компромисот, од Приштинската платформа за преговори. – Со ова, тие го поништувааат договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него. Меѓутоа оваа платформа нема значење за нас, ниту ја прифаќаме, ниту ќе спроведеме

Приштина подготвува упад на специјалците на Северот од Косово - Албанците планираат да го превземат Трепча

Приштина подготвува упад на специјалците на Северот од Косово - Албанците планираат да го превземат Трепча

Косовските власти планираат да ги преземат специјалните единици на косовската полиција за преземање на фабриката Трепча во северниот дел на Косово, и тие практично се инфилтрираат во мнозинскиот српски дел. Како штo  пишува Блиц, во врска со дипломатските кругови, во Приштина дека КФОР има познавање на подготовките и не ја исклучува можноста косовските

Приштина подготвува упад на специјалците на Северот од Косово - Албанците планираат да го превземат Трепча

Приштина подготвува упад на специјалците на Северот од Косово - Албанците планираат да го превземат Трепча

Косовските власти планираат да ги преземат специјалните единици на косовската полиција за преземање на фабриката Трепча во северниот дел на Косово, и тие практично се инфилтрираат во мнозинскиот српски дел. Како штo  пишува Блиц, во врска со дипломатските кругови, во Приштина дека КФОР има познавање на подготовките и не ја исклучува можноста косовските

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ оцени дека досега не е објавен некој документ, кој повеќе се противи на дијалогот и компромисот, од Приштинската платформа за преговори. – Со ова, тие го поништувааат договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него. Меѓутоа оваа платформа нема значење за нас, ниту ја прифаќаме, ниту ќе спроведеме

Дачиќ: Србија го предупреди НАТО, ќе реагираме ако ги нападнат Србите на Косово

Дачиќ: Србија го предупреди НАТО, ќе реагираме ако ги нападнат Србите на Косово

Нема единствен апел на меѓународната заедница врз Приштина за укинување на царините на стоката од Србија и затоа тие опстануваат, кажа шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ. Тој кажа дека САД имаат интерес да се укинат царините, да се продолжи дијалогот, бидејќи сакаат за себе политички плус. „Некои земји на ЕУ не го сакаат тоа и постојано му кажуваат

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ оцени дека досега не е објавен некој документ, кој повеќе се противи на дијалогот и компромисот, од Приштинската платформа за преговори. – Со ова, тие го поништувааат договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него. Меѓутоа оваа платформа нема значење за нас, ниту ја прифаќаме, ниту ќе спроведеме

Приштина подготвува упад на специјалците на Северот од Косово - Албанците планираат да го превземат Трепча

Приштина подготвува упад на специјалците на Северот од Косово - Албанците планираат да го превземат Трепча

Косовските власти планираат да ги преземат специјалните единици на косовската полиција за преземање на фабриката Трепча во северниот дел на Косово, и тие практично се инфилтрираат во мнозинскиот српски дел. Како штп  пишува Блиц, во врска со дипломатските кругови, во Приштина дека КФОР има познавање на подготовките и не ја исклучува можноста косовските

Дачиќ: Приштина го поништува договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него

Дачиќ: Приштина го поништува договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ оцени дека досега не е објавен некој документ, кој повеќе се противи на дијалогот и компромисот, од Приштинската платформа за преговори. Со ова, тие го поништувааат договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него. Меѓутоа оваа платформа нема значење за нас, ниту ја прифаќаме, ниту ќе спроведеме

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ оцени дека досега не е објавен некој документ, кој повеќе се противи на дијалогот и компромисот, од Приштинската платформа за преговори. – Со ова, тие го поништувааат договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него. Меѓутоа оваа платформа нема значење за нас, ниту ја прифаќаме, ниту ќе спроведеме

Дачиќ: Србија ќе интервенира, ако Србите бидат нападнати во Косово

Дачиќ: Србија ќе интервенира, ако Србите бидат нападнати во Косово

Нема единствен апел од меѓународната заедница за Приштина за укинување на даноците на стока од Србија и затоа тие опстојуваат, порача министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ. Тој вели дека САД имаат интерес даноците да се укинат, да се продолжи дијалогот, затоа што за себе сакаат политички плус. „Некои земји на ЕУ не го сакаат тоа и

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Дачиќ: Приштина го поништи Бриселскиот договор

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ оцени дека досега не е објавен некој документ, кој повеќе се противи на дијалогот и компромисот, од Приштинската платформа за преговори. – Со ова, тие го поништувааат договорот од Брисел и се враќааат на периодот пред него. Меѓутоа оваа платформа нема значење за нас, ниту ја прифаќаме, ниту ќе спроведеме

Не се планира интервенција на Косово, но како војник не можам тоа да го исклучам

Не се планира интервенција на Косово, но како војник не можам тоа да го исклучам

Милан Мојсиловиќ, началник на генералшабот на српската војска по зајакнатото присутво на косовската војска на граничниот премин со Србија кажа дека безбедносната ситуација е комплексна и со тензии. -КФОР има одговорност да обезбеди стабилна состојба на целата територија на Косово. Ние сме заинтересирани за нашите граѓани, не само на северот на Косово

„Слатките“ и „горчливите“ решенија за косовското прашање

„Слатките“ и „горчливите“ решенија за косовското прашање

Конфликтот кој што постои долго време помеѓу Србија и Косово, не се разреши со војната пред 20 години. Ниту во периодот кој следуваше не се успеа да се создадат ефективни мерки за некаква фузија на двете култури во границите на таа територија. Инкомпатибилноста е се повидлива и двете групи не се откажуваат од гравитирањето околу своите јадра. пишува: