притисни ентер »

Кои сили ќе дејствуваат на светските пазари на природен гас до 2040-та година?

Кои сили ќе дејствуваат на светските пазари на природен гас до 2040-та година?

Дури и пред почетокот на пандемијата на коронавирусот и падот на цената на нафтата во пролетта, 2020-та година се наѕираше како година на прекумерна потрошувачка за глобалните пазари на гас. Во 2019-та година, додадени се рекордни скоро 40 милиони тони испораки, што ги ставаа цените под притисок. И порано оваа година, раширените блокади поврзани со