притисни ентер »

„Треска“ нема да биде парк, но не смее да стане ниту бетонска џунгла

„Треска“ нема да биде парк, но не смее да стане ниту бетонска џунгла

Просторот на некогашната фабрика „Треска“ во Скопје нема да стане парк, како што сакаат граѓаните, но не смее да стане ниту бетонска џунгла, како што посакуваат сопствениците на парцели. Уредувањето на просторот деновиве е жешка тема во јавноста, која преку Советот на Општината Центар бара таа да се уредува на конкурс. Точката веќе двапати се најде