притисни ентер »

Луѓето масовно се иселуваат од Западен Балкан: Само лани ЕУ прими 228.000 жители од овие простори

Луѓето масовно се иселуваат од Западен Балкан: Само лани ЕУ прими 228.000 жители од овие простори

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители, покажуваат податоците од Еуростат. Најмногу иселеници во ЕУ заминале од Албанија 62.000, потоа од БиХ 53.000 како и 51.000 Срби. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, а од Северна Македонија 24.300 и од Црна Гора 3.000. Од Албанија најголем број гражани

Лани во ЕУ се иселиле 228.000 жители од Западен Балкан

Лани во ЕУ се иселиле 228.000 жители од Западен Балкан

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители, покажуваат податоците од Еуростат. Најмногу иселеници во ЕУ заминале од Албанија 62.000, потоа од БиХ 53.000 како и 51.000 Срби. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, а од Северна Македонија 24.300 и од Црна Гора 3.000. Од Албанија најголем број гражани

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители, покажуваат податоците од Еуростат. Најмногу иселеници во ЕУ заминале од Албанија 62.000, потоа од БиХ 53.000 како и 51.000 Срби. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, а од Македонија 24.300 и од Црна Гора 3.000. Од Албанија најголем број гражани се иселиле

Повеќе од 200.000 луѓе од Западен Балкан заминале во Европа

Повеќе од 200.000 луѓе од Западен Балкан заминале во Европа

Минатата година од Западен Балкан имигрирале 228.000 луѓе во земјите на ЕУ, покажуваат податоците на Еуростат. Од нашата земја во ЕУ лани се иселиле 24.300 луѓе, од Србија 51.000, од Босна и Херцеговина 53.500, од Косово 34.500. Сепак, лани најмногу се иселиле од Албанија, 62.000 луѓе, додека најмалку заминале за ЕУ од Црна Гора, 3.000 луѓе. Од Северна

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник  „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од

Над 200.000 луѓе од Балканот минатата година се иселиле во ЕУ

Над 200.000 луѓе од Балканот минатата година се иселиле во ЕУ

Од Западен Балкан во земјите од ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 луѓе, покажуваат податоците на „Евростат“. Од Србија во земјите на ЕУ отишле 51.000 луѓе, но сепак најмногу иселеници има од Албанија – 62.000 и БиХ – 53.500, пренесува „Вјести“ од Подгорица. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, 24.300 од Северна Македонија и 3

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник  „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од Црна

Од Балканот во ЕУ минатата година се иселиле над 200.000 луѓе

Од Балканот во ЕУ минатата година се иселиле над 200.000 луѓе

Од Западен Балкан во земјите од ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 луѓе, покажуваат податоците на „Евростат“. Од Србија во земјите на ЕУ отишле 51.000 луѓе, но сепак најмногу иселеници има од Албанија – 62.000 и БиХ – 53.500, пренесува „Вјести“ од Подгорица. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, 24.300 од Македонија и 3.000 од

Над 200.000 луѓе од Балканот минатата година се иселиле во ЕУ

Над 200.000 луѓе од Балканот минатата година се иселиле во ЕУ

Од Западен Балкан во земјите од ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 луѓе, покажуваат податоците на „Евростат“. Од Србија во земјите на ЕУ отишле 51.000 луѓе, но сепак најмногу иселеници има од Албанија – 62.000 и БиХ – 53.500, пренесува „Вјести“ од Подгорица. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, 24.300 од Северна Македонија и 3

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од Црна

Над 200.000 луѓе од Балканот минатата година се иселиле во ЕУ

Над 200.000 луѓе од Балканот минатата година се иселиле во ЕУ

Од Западен Балкан во земјите од ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 луѓе, покажуваат податоците на „Евростат“. Од Србија во земјите на ЕУ отишле 51.000 луѓе, но сепак најмногу иселеници има од Албанија – 62.000 и БиХ – 53.500, пренесува „Вјести“ од Подгорица. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, 24.300 од Северна Македонија и 3

ЕВРОСТАТ ОБЈАВИ: Kоја земја е лидер во регионот по иселување?

ЕВРОСТАТ ОБЈАВИ: Kоја земја е лидер во регионот по иселување?

Повеќе од 200.000 луѓе од Балканот минатата година се иселиле во ЕУ. Од Западен Балкан во земјите од ЕУ само лани се доселиле 228.000 луѓе, покажуваат податоците на Евростат. Од Македонија минатата година најмногу иселеници има во Германија (11.500), а потоа следат Италија и Словенија. Од Србија во земјите на ЕУ отишле 51.000 луѓе, но сепак најмногу

За една година од Западен Балкан во ЕУ заминале 228.000 луѓе

За една година од Западен Балкан во ЕУ заминале 228.000 луѓе

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Северна Македонија лани најмногу се отселиле во Германија – 11. 500, а потоа следат Италија и Словенија, објави Евростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ –

ЗАГРИЖУВАЧКИ: 228.000 Балканци лани се преселиле во ЕУ,  повеќе од 10 отсто биле Македонци

ЗАГРИЖУВАЧКИ: 228.000 Балканци лани се преселиле во ЕУ, повеќе од 10 отсто биле Македонци

„Евростат“ објавува нови статистики за иселувањето од Западен Балкан. Од Западен Балкан во земјите од ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 луѓе, покажуваат податоците на „Евростат“. Од Србија во земјите на ЕУ отишле 51.000 луѓе, но сепак најмногу иселеници има од Албанија – 62.000 и БиХ – 53.500, пренесува „Вјести“ од Подгорица. Од територијата

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник  „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од Црна

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник  „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од Црна

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од Црна