притисни ентер »

Орбан влегува во „финална битка“

Орбан влегува во „финална битка“

Говорот на Виктор Орбан за состојбата на нацијата, со кој унгарскиот премиер ги „наштима“ граѓаните пред европските избори во мај, беше огномет од ксенофобични тонови и изјави против ЕУ. „Европа пред европските избори во мај повторно стигна до точка кога мораме да го браниме нашиот унгарски идентитет, нашето христијанско наследство“, рече Виктор Орбан

Унгарија со бенефиции за семејствата, како дел од напорите на Владата да го зголеми наталитетот

Унгарија со бенефиции за семејствата, како дел од напорите на Владата да го зголеми наталитетот

Унгарскиот премиер Виктор Орбан најави воведување низа бенефиции за семејствата, како дел од напорите на Владата да го зголеми наталитетот. Тој, исто така, изјави дека Владата има за цел да го задржи економскиот раст на земјата за два проценти над просекот на Европската Унија. – Во Eвропа се раѓаат сè помалку и помалку деца. За западот, одговор на

Се подготвува нов закон во Унгарија: Кој ќе роди четири деца, ќе биде ослободен од данок

Се подготвува нов закон во Унгарија: Кој ќе роди четири деца, ќе биде ослободен од данок

Жените во Унгарија кои имаат четири или повеќе деца, доживотно ќе бидат ослободени од плаќање данок. Ова е новата мерка која ја најави премиерот Виктор Орбан, а ја пренесе „Би-Би-Си“. Орбан порачал дека со ова се брани иднината на земјата без зависност на миграциите. Исто така Унгарија како дел од мерките за зголемување на иселувањето од земјата, ја

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги

Орбан влегува во „финална битка“

Орбан влегува во „финална битка“

Говорот на Виктор Орбан за состојбата на нацијата, со кој унгарскиот премиер ги „наштима“ граѓаните пред европските избори во мај, беше огномет од ксенофобични тонови и изјави против ЕУ. „Европа пред европските избори во мај повторно стигна до точка кога мораме да го браниме нашиот унгарски идентитет, нашето христијанско наследство“, рече Виктор Орбан

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги

Унгарија доживотно ослободува од данок жени кои имаат четири деца

Унгарија доживотно ослободува од данок жени кои имаат четири деца

Унгарскиот премиер Виктор Орбан изјави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош, како и олеснувањата на семејствата со повеќе деца, вклучувајќи и доживотно ослободување од данок на приходите. Во говорот за состојбата на нацијата Орбан рече дека од овој данок доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку шетири деца

Вака Орбан се бори со белата чума: Семејствата со најмалку 2 деца добиваат субвениции за купување куќа и автомобил

Вака Орбан се бори со белата чума: Семејствата со најмалку 2 деца добиваат субвениции за купување куќа и автомобил

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави денеска нови субвенции за сите жени кои се мажат пред 40-тата година, како и нови погодности за нововенчаните двојки и семејства. -Се помалку и помалку деца се раѓаат во Европа. Што се однесува до Западот, нивниот одговор е имиграција. За секое дете што недостасува, би требало да дојде ново и дури тогаш бројките

Орбан се пожестоко против миграцијата и ЕУ

Орбан се пожестоко против миграцијата и ЕУ

Унгарскиот премиер Виктор Орбан ја започна кампањата за претстојните избори за Европскиот парламент. Тој притоа побара од гласачите да ги бранат христијанските држави против имиграцијата. Во жестокиот годишен говор за состојба на нацијата што го одржа пред одбрана публика во Будимпешта премиерот Орбан ги опиша изборите за Европскиот парламент во мај

Орбан ќе дава субвенции за жени кои ќе се омажат по 40-тата

Орбан ќе дава субвенции за жени кои ќе се омажат по 40-тата

Тој, исто така, изјави дека Владата има за цел да го задржи економскиот раст на земјата за два проценти над просекот на Европската Унија. „Во европа се раѓаат сè помалку и помалку деца. За западот, одговор на овој предизвик е имиграцијата. Секое дете што недостига треба да се надомести и во тој случај бројките ќе бидат во ред. Но, нам не ни требаат

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги

Унгарија доживотно ослободува од данок жени кои имаат четири деца

Унгарија доживотно ослободува од данок жени кои имаат четири деца

Унгарскиот премиер Виктор Орбан изјави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош, како и олеснувањата на семејствата со повеќе деца, вклучувајќи и доживотно ослободување од данок на приходите. Во говорот за состојбата на нацијата Орбан рече дека од овој данок доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку шетири деца

ЗА ОПСТАНОК НА УНГАРСКАТА НАЦИЈА: Вака Орбан ги мотивира мајките на 4 деца

ЗА ОПСТАНОК НА УНГАРСКАТА НАЦИЈА: Вака Орбан ги мотивира мајките на 4 деца

Унгарскиот премиер Виктор Орбан објави серија мерки, како што се даночни олеснувања за семејствата, кои се дел од владините напори за зголемување на наталитетот против затегнетата имиграциска политика, објави Ројтерс. Мерките вклучуваат проширување на програмата на државно субвенционирани кредити на семејства со најмалку две деца за купување дом или

„ни требаат унгарски деца“, Орбан ќе дава субвенции за жени кои ќе се омажат по 40-тата и за семејства со најмалку две деца

„ни требаат унгарски деца“, Орбан ќе дава субвенции за жени кои ќе се омажат по 40-тата и за семејства со најмалку две деца

Унгарскиот премиер Виктор Орбан најави воведување низа бенефиции за семејствата, како дел од напорите на владата да го зголеми наталитетот. Тој, исто така, изјави дека владата има за цел да го задржи економскиот раст на земјата за два проценти над просекот на Европската Унија. „Во Европа се раѓаат сè помалку и помалку деца. За западот, одговор на овој