притисни ентер »

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

ФУТУРАМА Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица 5 минути 0 0 Врската со Земјата повеќе не зависи од американските колеги и нивниот сегмент на станицата. Рускиот сегмент на Меѓународната вселенска станица е приклучен на широкопојасен сателитски канал за комуникација со Земјата, а космонаутите повеќе немаат потреба да ги користат

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Врската со Земјата повеќе не зависи од американските колеги и нивниот сегмент на станицата. Рускиот сегмент на Меѓународната вселенска станица е приклучен на широкопојасен сателитски канал за комуникација со Земјата,… Текстот Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица е превземен од USB.mk . The post Русија пушти свој интернет на

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Врската со Земјата повеќе не зависи од американските колеги и нивниот сегмент на станицата. Рускиот сегмент на Меѓународната вселенска станица е приклучен на широкопојасен сателитски канал за комуникација со Земјата, а космонаутите повеќе немаат потреба да ги користат американските канали, соопшти Ракетно-космичката корпорација „Енергија“, оператор

Светските сили развиваат нова генерација на „Војна на ѕвездите“ во вселенската трка во вооружување

Светските сили развиваат нова генерација на „Војна на ѕвездите“ во вселенската трка во вооружување

На 15 јули, на околу 615 километри над Земјата, рускиот сателит „Космос 2543“ ја активираше неговата специјална, досега тајна функција, со истрелување на проектил низ атмосферата, пишува „Фајненшл тајмс“. Американските власти загрижени за намената на оваа функција, го следеа „Космос 2543“ со месеци откако го привлече вниманието преку добложување до

Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица

Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица

ФУТУРАМА Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица 1 минута 0 0 Андроидот „Фјодор“, кој престојуваше во вселената, ќе се користи за тестирање технологии кои подоцна ќе бидат применувани врз новиот руски вселенски робот. За ова пишува новинската агенција РИА „Новости“ повикувајќи се на творците на „Фјодор“ од научно-производственото

Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица

Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица

Андроидот „Фјодор“, кој престојуваше во вселената, ќе се користи за тестирање технологии кои подоцна ќе бидат применувани врз новиот руски вселенски робот. За ова пишува новинската агенција РИА „Новости“ повикувајќи се… Текстот Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица е превземен од USB.mk . The post Роботот „Фјодор“