притисни ентер »

Угостители и цвеќари во Гостивар и Тетово пријавиле низа измами со телефонски резервации

Угостители и цвеќари во Гостивар и Тетово пријавиле низа измами со телефонски резервации

Секторот за внатрешни работи Тетово презема интензивни мерки и активности за расчистување на неколкуте пријавени измами деновиве од угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште. Во рамките на овие активности соодветните служби на Секторот веќе располагаат со одредени сознанија околу можните сторители на измамите и апелираат до граѓаните

ПОЧНА ВО СКОПЈЕ, СЕГА ГО БАРА ТЕТОВСКА ПОЛИЦИЈА: Извесен Горан закажува раскошни ручеци и букети и ветува услуги

ПОЧНА ВО СКОПЈЕ, СЕГА ГО БАРА ТЕТОВСКА ПОЛИЦИЈА: Извесен Горан закажува раскошни ручеци и букети и ветува услуги

Оваа сторија започна во Скопје, па откако угостителите се здружија и пријавија, измамниците се префрлиле на тетовскиот регион. Имено, во 2 скопски познати кафеани се случи ова. Извесен Горан закажува ручек за 10-20 луѓе, најавува цвеќе дека ќе дојде и да го плати кафеаната, па тој потоа се на фактура ќе плати одеднаш. Откако угостителите увидоа дека

ПОЧНА ВО СКОПЈЕ, СЕГА ГО БАРА ТЕТОВСКА ПОЛИЦИЈА: Извесен Горан закажува раскошни ручеци и букети и ветува услуги

ПОЧНА ВО СКОПЈЕ, СЕГА ГО БАРА ТЕТОВСКА ПОЛИЦИЈА: Извесен Горан закажува раскошни ручеци и букети и ветува услуги

Оваа сторија започна во Скопје, па откако угостителите се здружија и пријавија, измамниците се префрлиле на тетовскиот регион. Имено, во 2 скопски познати кафеани се случи ова. Извесен Горан закажува ручек за 10-20 луѓе, најавува цвеќе дека ќе дојде и да го плати кафеаната, па тој потоа се на фактура ќе плати одеднаш. Откако угостителите увидоа дека

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во рамките на овие

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавачи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во рамките на овие

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во рамките на овие

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во рамките на овие

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во рамките на овие активности соодветните служби на Секторот веќе располагаат со одредени сознанија околу можните сторители на измамите. Апелираме до граѓаните да бидат докрај претпазливи кога телефонски примаат

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во рамките на овие

Весели измамници – нарачувале да им се украси сала за забава, ги збирале парите и исчезнувале

Весели измамници – нарачувале да им се украси сала за забава, ги збирале парите и исчезнувале

По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавачи на цвеќе одзеле пари од граѓани, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и од Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во

Досетливо мамеле цвеќари и угостители, ги земале парите и бегале

Досетливо мамеле цвеќари и угостители, ги земале парите и бегале

Измамниците според утврдена шема се јавуваат во некој ресторан, и некој од нив се претставува како раководител или директор на фирма и бара во да му се резервира сала за забава. Притоа од угостителот бара да ангажира фирма за декорација на салата и да ѝ плати. Парите за декорацијата се даваат во кеш на одредено лице кое подоцна исчезнува, а нарачателот

Внимавајте: Измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, полицијата работи на расчистување на случаите

Внимавајте: Измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, полицијата работи на расчистување на случаите

Внимавајте: Измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, полицијата работи на расчистување на случаите По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Гостивар, 13 февруари 2020 (МИА) – По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации

Полицијата расчистува случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата расчистува случаи со измамени угостители и цвеќари

Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. Гостивар, 13 февруари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

Полицијата работи на расчистување на случаи со измамени угостители и цвеќари

– По неколкуте пријави за измами во кои досетливи измамници од угостители и продавчи на цвеќе одзеле пари, од СВР Тетово информираат дека во тек се интензивни мерки и активности за расчистување. Деновиве угостители и продавачи на цвеќе од Тетово, Гостивар и Врапчиште пријавиле неколку идентични измами со лажни резервации и нарачки. – Во рамките на