Дали има корист од адитивите за дизел мотори?

Возачите на дизел автомобили веројатно се запознаени со достапните адитиви, а рекламите за нив чести. Самите трговци нудат горива богати со адитиви. Но, дали има смисла да се додава повеќе во резервоарот од она што веќе го има во горивото? Адитивите се дополнителни супстанции што се мешаат со дизел горивото. Со нивна помош моторот треба да работи подобро