притисни ентер »

Во тек е акција за чистење, нивелирање и одржување на отворените одводни канали во Илинден

Во тек е акција за чистење, нивелирање и одржување на отворените одводни канали во Илинден

Во рамки на проектот на Општина Илинден „Чистење, нивелирање и одржување на отворените одводни канали“, во тек е машинско чистење на Главниот канал-Горна зона во должина од 4.000 метри. Овој канал кој минува низ централното подрачје на населените места Илинден, Марино, Кадино и Мралино, претставува една од главните артерии за зафаќање и одводнување