притисни ентер »

Брусницата-сојузник во борба против неколку болести

Брусницата-сојузник во борба против неколку болести

Плодовите на сите врсти на брусница можат да се јадат и имаат широка примена во индустријата на лекови. Брусница е се повеќе популарна како лек, благодарение на незините извонредно лековито својство. Плодот брусница е тврда, црвена бобинка со ниско калорична вредност, богата со витамини, посебно со витамин Ц, минерали, полифеноли, органски киселини,

Брусница – здрава и вкусна превентива

Брусница – здрава и вкусна превентива

Брусница е се повеќе популарна како лек, благодарение на незините извонредно лековито својство. Плодот брусница е тврда, црвена бобинка со ниско калорична вредност, богата со витамини, посебно со витамин Ц, минерали, полифеноли, органски киселини, шеќери. Брусница освен тоа обилува со хипурични киселини, природни антибиотик кој има изразено дејство

БРУСНИЦА: Здрава и вкусна пpeвeнтивa

БРУСНИЦА: Здрава и вкусна пpeвeнтивa

Брусница е се повеќе популарна како лeк, благодарение на незините извонредно лековити својства. Плодот брусница е тврда, црвена бобинка со ниско калорична вредност, богата со витамини, посебно со витамин Ц, минерали, полифеноли, opгaнcки киceлини, шеќери. Брусница освен тоа обилува со хипурични киceлини, природни aнтибиoтик кој има изразено дејство