притисни ентер »

Мапа со најчестите презимиња во земјите низ светот – Кое е кај нас?

Мапа со најчестите презимиња во земјите низ светот – Кое е кај нас?

Денес општеството е поразновидно од кога било, но презимињата со години остануваат исти и ни кажуваат многу за нашето потекло. Ова ја натерало фирмата NetCredit да направи навистина интересна мапа, на која се прикажани најчестите презимиња во секоја држава ширум светот. Најчестото презиме во светот е Ванг, кое потекнува од Кина и на мандарински значи