притисни ентер »

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Во организација на Владата, АД Електрани на Северна Македонија, Амбасадата на САД и ЗИП Институтот се одржува вториот по ред Македонски енергетски форум 2019 на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ на кој врвни експерти, претставници на компании и од извршната власт дебатираат за важни теми од областа на енергетиката

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Во организација на Владата, АД Електрани на Северна Македонија, Амбасадата на САД и ЗИП Институтот се одржува вториот по ред Македонски енергетски форум 2019 на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ на кој врвни експерти, претставници на компании и од извршната власт дебатираат за важни теми од областа на енергетиката

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Во организација на Владата, АД Електрани на Северна Македонија, Амбасадата на САД и ЗИП Институтот се одржува вториот по ред Македонски енергетски форум 2019 на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ на кој врвни експерти, претставници на компании и од извршната власт дебатираат за важни теми од областа на енергетиката

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Македонскиот енергетски форум 2019: Сите да учествуваат за подигнување на свесноста за енергетската ефикасност

Во организација на Владата, АД Електрани на Северна Македонија, Амбасадата на САД и ЗИП Институтот се одржува вториот по ред Македонски енергетски форум 2019 на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ на кој врвни експерти, претставници на компании и од извршната власт дебатираат за важни теми од областа на енергетиката

(ВИДЕО) Бектеши на МЕФ 2019: Работиме на повеќе полиња за поголема употреба на обновливи извори на енергија

(ВИДЕО) Бектеши на МЕФ 2019: Работиме на повеќе полиња за поголема употреба на обновливи извори на енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска учествуваше на четвртиот панел на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ во рамките на програмата на вториот ден на Македонскиот енергетски форум 2019. „Одличен настан што се организира од страна на Владата, Амбасадата на САД, ЕСМ и ЗИП институтот. Ние како Влада

Сера: Македонија да внимава со транзицијата кон ОИЕ

Сера: Македонија да внимава со транзицијата кон ОИЕ

Шпанскиот амбасадор Емилио Лорензо Сера, кој зборуваше за шпанските искуства во областа на обновливите извори на енергија и енергетската ефикасност на меѓународната енергетска конференција „Македонски енергетски форум 2019“ што вчера и денеска се одржува во Струга, порача дека енергетската ефикасност значи заштеда на енергија, ја подобрува економијата

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши учествуваше на четвртиот панел на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ во рамките на програмата на вториот ден на Македонскиот енергетски форум 2019. „Одличен настан што се организира од страна на Владата, Амбасадата на САД, ЕСМ и ЗИП институтот. Ние како Влада во блиска

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

Дигитализацијата и користењето на паметни уреди се основа за равој на новите технологии во енергетиката, а балансирањето на енергијата е клучно за поголема примена на обновливите извори на енергија (ОИЕ), особено кај граѓаните, порачаа панелистите на четвртиот панел „Нови технологии и обновливи извори во целокупното производство на електрична енергија

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши учествуваше на четвртиот панел на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ во рамките на програмата на вториот ден на Македонскиот енергетски форум 2019. „Одличен настан што се организира од страна на Владата, Амбасадата на САД, ЕСМ и ЗИП институтот. Ние како Влада во блиска

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши учествуваше на четвртиот панел на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ во рамките на програмата на вториот ден на Македонскиот енергетски форум 2019. „Одличен настан што се организира од страна на Владата, Амбасадата на САД, ЕСМ и ЗИП институтот. Ние како Влада во блиска

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

Дигитализацијата и користењето на паметни уреди се основа за равој на новите технологии во енергетиката, а балансирањето на енергијата е клучно за поголема примена на обновливите извори на енергија (ОИЕ), особено кај граѓаните, порачаа панелистите на четвртиот панел „Нови технологии и обновливи извори во целокупното производство на електрична енергија

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

Дигитализацијата и користењето на паметни уреди се основа за равој на новите технологии во енергетиката, а балансирањето на енергијата е клучно за поголема примена на обновливите извори на енергија (ОИЕ), особено кај граѓаните, порачаа панелистите на четвртиот панел „Нови технологии и обновливи извори во целокупното производство на електрична енергија

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Бектеши: Работиме на поголема употреба на обновливите извори на енергија

Министерот за економија, Крешник Бектеши, учествуваше на четвртиот панел на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ во рамките на програмата на вториот ден на Македонскиот енергетски форум 2019. „Одличен настан што се организира од страна на Владата, Амбасадата на САД, ЕСМ и ЗИП институтот. Ние како Влада во блиска

Бектеши на Македонскиот енергетски форум 2019: Работиме на повеќе полиња за поголема употреба на обновливи извори на енергија

Бектеши на Македонскиот енергетски форум 2019: Работиме на повеќе полиња за поголема употреба на обновливи извори на енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска учествуваше на четвртиот панел на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ во рамките на програмата на вториот ден на Македонскиот енергетски форум 2019. „Одличен настан што се организира од страна на Владата, Амбасадата на САД, ЕСМ и ЗИП институтот. Ние како Влада во

Бектеши: Работиме на повеќе полиња за поголема употреба на обновливи извори на енергија

Бектеши: Работиме на повеќе полиња за поголема употреба на обновливи извори на енергија

Ние како Влада во блиска соработка со Енергетската заедница веќе година и пол работиме околу имплементацијата на новата легислатива, додаде Министерот. Министерот за економија Крешник Бектеши денеска учествуваше на четвртиот панел на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“ во рамките на програмата на вториот ден

Драган Миновски: 2018 година беше најуспешна година во постоењето на компанијата – ги намаливме трошоците и го зголемивме производството на енергија

Драган Миновски: 2018 година беше најуспешна година во постоењето на компанијата – ги намаливме трошоците и го зголемивме производството на енергија

Драган Миновски директор на Електростопанство на Северна Македонија “Успеавме максимално да ги намалиме трошоците, а производството да го извадиме од пад и да го вратиме во насока на раст. Конкретно, во изминатата 2018 година постигнато е намалување на трошоците за ископ на јаглен и јаловина, како и на трошоците за ангажирање надворешна механизација,

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

Дигитализацијата и користењето на паметни уреди се основа за равој на новите технологии во енергетиката, а балансирањето на енергијата е клучно за поголема примена на обновливите извори на енергија (ОИЕ), особено кај граѓаните, порачаа панелистите на четвртиот панел „Нови технологии и обновливи извори во целокупното производство на електрична енергија

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

МЕФ 2019: Да се направи рамнотежа меѓу користењето на почвата и производството на енергија

Дигитализацијата и користењето на паметни уреди се основа за равој на новите технологии во енергетиката, а балансирањето на енергијата е клучно за поголема примена на обновливите извори на енергија (ОИЕ), особено кај граѓаните, порачаа панелистите на четвртиот панел „Нови технологии и обновливи извори во целокупното производство на електрична енергија

Шпанскиот амбасадор во Македонија: Енергетската ефикасност ја подобрува економијата на една земја

Шпанскиот амбасадор во Македонија: Енергетската ефикасност ја подобрува економијата на една земја

Шпанскиот амбасадор Емилио Лорензо Сера, кој зборуваше за шпанските искуства во областа на обновливите извори на енергија и енергетската ефикасност на меѓународната енергетска конференција „Македонски енергетски форум 2019“ што вчера и денеска се одржува во Струга, порача дека енергетската ефикасност значи заштеда на енергија, ја подобрува економијата

Сера: Македонија да внимава со транзицијата кон ОИЕ

Сера: Македонија да внимава со транзицијата кон ОИЕ

Шпанскиот амбасадор Емилио Лорензо Сера, кој зборуваше за шпанските искуства во областа на обновливите извори на енергија и енергетската ефикасност на меѓународната енергетска конференција „Македонски енергетски форум 2019" што вчера и денеска се одржува во Струга, порача дека енергетската ефикасност значи заштеда на енергија, ја подобрува економијата