притисни ентер »

Русија отвора еден од најголемите забавни паркови во Европа

Русија отвора еден од најголемите забавни паркови во Европа

Се очекува московскиот „Дизниленд“ да доведе до голем пораст на бројот на туристи кои го избираат рускиот главен град за своја дестинација, како и до диверзификација на профилот на градот. Иако неговото отворање е закажано за септември, забавниот парк „Островот на соништата“, кој во моментов е во завршна фаза на изградба на југот на Москва, би можел