притисни ентер »

Државен шампионат на Македонија: Саздова и Стојанов најуспешни во традиционално карате

Државен шампионат на Македонија: Саздова и Стојанов најуспешни во традиционално карате

Мила Саздова од Работнички и Спасе Стојанов од Шихан-Струмица се победници во категоријата сениори/јуниори на 53. Државен шампионат во традиционално карате во кати одржан вчера во Скопје. Во помалите возрасни категории најдобри беа: кадети: Мила Младеновска (Работнички) и Иван Пиеневски (Работнички); деца 12-13 години: Ангелина Симиџиоска (Фудош)

Саздова и Стојанов најуспешни на Државниот шампионат во традиционално карате

Саздова и Стојанов најуспешни на Државниот шампионат во традиционално карате

– Мила Саздова од Работнички и Спасе Стојанов од Шихан-Струмица се победници во категоријата сениори/јуниори на 53. Државен шампионат во традиционално карате во кати одржан вчера во Скопје. Во помалите возрасни категории најдобри беа: кадети: Мила Младеновска (Работнички) и Иван Пиеневски (Работнички) деца 12-13 години: Ангелина Симиџиоска (Фудош)

Саздова и Стојанов најуспешни на Државниот шампионат во традиционално карате

Саздова и Стојанов најуспешни на Државниот шампионат во традиционално карате

Мила Саздова од Работнички и Спасе Стојанов од Шихан-Струмица се победници во категоријата сениори/јуниори на 53. Државен шампионат во традиционално карате во кати одржан вчера во Скопје. Во помалите возрасни категории најдобри беа: кадети: Мила Младеновска (Работнички) и Иван Пиеневски (Работнички) деца 12-13 години: Ангелина Симиџиоска (Фудош) и