притисни ентер »

„Глобал тајмс“: Хонгонг нема да биде реприза на Тиананмен

„Глобал тајмс“: Хонгонг нема да биде реприза на Тиананмен

Кинескиот дневен весник „Глобал тајмс“ денеска објави дека евентуална воена интервенција во Хонгконг нема да биде реприза на масакрот што го изврши армијата на плоштадот Тиананмен во Пекинг во јуни 1989 година. Инаку, задушувањето на протестот на Тиананмен е забранета тема во Кина. – Пекинг нема одлучено дали ќе интервенира со сила за да го сузбие

„Глобал тајмс“: Хонг Конг нема да биде реприза на Тиананмен

„Глобал тајмс“: Хонг Конг нема да биде реприза на Тиананмен

Кинескиот дневен весник „Глобал тајмс“ денеска објави дека евентуална воена интервенција во Хонг Конг нема да биде реприза на масакрот што го изврши армијата на плоштадот Тиананмен во Пекинг во јуни 1989 година. Инаку, задушувањето на протестот на Тиананмен е забранета тема во Кина. – Пекинг нема одлучено дали ќе интервенира со сила за да го сузбие

„Глобал тајмс”: Хонг Конг нема да биде реприза на Тиананмен

„Глобал тајмс”: Хонг Конг нема да биде реприза на Тиананмен

Кинескиот дневен весник „Глобал тајмс” денеска објави дека евентуална воена интервенција во Хонг Конг нема да биде реприза на масакрот што го изврши армијата на плоштадот Тиананмен во Пекинг во јуни 1989 година. Инаку, задушувањето на протестот на Тиананмен е забранета тема во Кина. – Пекинг нема одлучено дали ќе интервенира со сила за да го сузбие

„Глобал тајмс“: Хонг Конг нема да биде реприза на Тиананмен

„Глобал тајмс“: Хонг Конг нема да биде реприза на Тиананмен

Кинескиот дневен весник „Глобал тајмс“ денеска објави дека евентуална воена интервенција во Хонг Конг нема да биде реприза на масакрот што го изврши армијата на плоштадот Тиананмен во Пекинг во јуни 1989 година. Инаку, задушувањето на протестот на Тиананмен е забранета тема во Кина. – Пекинг нема одлучено дали ќе интервенира со сила за да го сузбие

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонгконг во текот на наредните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие истакнаа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонгконг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побарал одобрение за во септември. Кинеските власти

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонгконг во текот на наредните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие истакнаа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонгконг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побарал одобрение за во септември. Кинеските власти

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонгконг во текот на наредните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие истакнаа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонгконг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побарал одобрение за во септември. Кинеските власти

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонг Конг следните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие наведоа дека бродот “Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонг Конг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побара одобрение за во септември. Кинеските влксти не ја образложиле

Кина одби два американски воени брода да дојдат до Хонг Конг

Кина одби два американски воени брода да дојдат до Хонг Конг

Официјален Пекинг го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонг Конг во следните недели, соопштија американски функционери кои сакаа да останат анонимни, објави новинската агенција Ројтерс. неименуваните извори велат дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола да го посети Хонг Конг кон крајот на месецов, додека крстосувачот

Кина не им дозволува на американските воени бродови да дојдат до Хонг Конг

Кина не им дозволува на американските воени бродови да дојдат до Хонг Конг

Кина го одби барањето на два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонг Конг во следните недели, соопштија американски функционери кои сакаа да останат анонимни. Тие кажаа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола да го посети Хонг Конг кон крајот на месецов, додека крстосувачот „Лејк Ири“ побарал одобрување за посета во септември. Еден

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонгконг во текот на наредните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие истакнаа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонгконг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побарал одобрение за во септември. Кинеските власти

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонгконг

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонгконг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонгконг следните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие наведоа дека бродот “Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонг Конг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побара одобрение за во септември. Кинеските влксти не ја образложиле

Кина не дозволува пристап на американски бродови на Хонгконг

Кина не дозволува пристап на американски бродови на Хонгконг

Кина го одби барањето на два американски воени брода во следните недели да го посетат Хонгконг, пренесуваат американски официјални лица, сакајќи да останат анонимни. Тие рекле дека бродот „Гин беј“ побарал дозвола кон крајот на овој месец да го посети Хонгконг, додека крстосувачот „Лејк Ири“, посакал тоа да го стори во септември. И двете барања се

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонг Конг следните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие наведоа дека бродот “Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонг Конг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побара одобрение за во септември. Кинеските влксти не ја образложиле

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонг Конг следните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие наведоа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонг Конг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побара одобрение за во септември. Кинеските власти не ја образложиле

Кина не им дава пристап на американските бродови до Хонг Конг

Кина не им дава пристап на американските бродови до Хонг Конг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонг Конг следните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие наведоа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонг Конг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири” побара одобрение за во септември. Кинеските власти не ја образложиле

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Кина не им дозволува на американските бродови пристап до Хонг Конг

Kина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонг Конг следните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие наведоа дека бродот “Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонг Конг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побара одобрение за во септември. Кинеските влксти не ја образложиле

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина не дозволува американски воени бродови да се закотват кај Хонгконг

Кина го одби барањето два воени брода на американската морнарица да го посетат Хонгконг во текот на наредните недели, изјавија неименувани американски претставници. Тие истакнаа дека бродот „Грин беј“ побарал дозвола кон крајот на месецот да се закотви во Хонгконг, додека крстосувачкиот брод „Лејк Ири“ побарал одобрение за во септември. Кинеските власти

Кина не ги пушти американските бродови во Хонг Конг

Кина не ги пушти американските бродови во Хонг Конг

Кинеските власти го отфрлија барањето на два брода на морнарицата на САД да го посетат пристаништето во Хонг Конг, јави Ројтерс. Двата американски брода требаше да го посетат Хонг Конг во наредните недели. Во последните денови Кина презеде построги мерки против растечките протести во поранешната британска колонија. Илјадници жители на градот веќе со недели одржуваат