притисни ентер »

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други, изјави Тачи за лондонскиот весник „Гардијан“. Во сегашните околности, со сите тензии, не гледам зошто некој странски инвеститор би дошол и би инвестирал во нашиот регион. Само мировен договор може да донесе напредок,

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други, изјави Тачи за лондонскиот

Тачи: Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели

Тачи: Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други – изјави Тачи за лондонскиот

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други, изјави Тачи за лондонскиот

Тачи оптимист за договор со Белград

Тачи оптимист за договор со Белград

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи во интервју за лондонскиот весник „Гардијан“. Тој додава дека во дијалогот го вложил сиот политички капитал и дека евентуален неуспех би зналечо штета за целиот регион

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други, изјави Тачи за лондонскиот

Тачи за Гардијан: Договор е можен, но без укинување на царините

Тачи за Гардијан: Договор е можен, но без укинување на царините

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договор со Белград е можен оваа година, но дека нема планови за укинување на царините на стоката од Србија. Тој за британски Гардијан кажа дека договор за нормализација на односите на Белград и Приштина сѐ уште е можен, и покрај сериозните застои во последните месеци. „Мора да седнеме дури и со нашите најлути

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Косовскиот претседател, Хашим Тачи изјави дека е можно годинава да дојде до договор со Белград, но нема планови за укинување на таксите за производите од Србија, кои доведоа до прекин на дијалогот. Тој за британскиот „Гардијан“ рече дека договорот за нормализирање на односите помеѓу Белград и Приштина и понатаму е можен, и покрај сериозните застои

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Косовскиот претседател, Хашим Тачи изјави дека е можно годинава да дојде до договор со Белград, но нема планови за укинување на таксите за производите од Србија, кои доведоа до прекин на дијалогот. Тој за британскиот „Гардијан“ рече дека договорот за нормализирање на односите помеѓу Белград и Приштина и понатаму е можен, и покрај сериозните застои

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Косовскиот претседател, Хашим Тачи изјави дека е можно годинава да дојде до договор со Белград, но нема планови за укинување на таксите за производите од Србија, кои доведоа до прекин на дијалогот. Тој за британскиот „Гардијан“ рече дека договорот за нормализирање на односите помеѓу Белград и Приштина и понатаму е можен, и покрај сериозните застои

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. „Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други“, изјави Тачи за лондонскиот

Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други- изјави Тачи за лондонскиот

Тачи најави договор со Белград: Откри кога тоа може да се случи

Тачи најави договор со Белград: Откри кога тоа може да се случи

Тој за британскиот „Гардијан“ рече дека договорот за нормализирање на односите помеѓу Белград и Приштина и понатаму е можен. Хашим Тачи, претседателот на Косово изјави дека е можно годинава да дојде до договор со Белград, но нема планови за укинување на таксите за производите од Србија, кои доведоа до прекин на дијалогот. Тој за британскиот „Гардијан“

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други, изјави Тачи за лондонскиот

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Тачи: Можно е годинава да се постигне договор со Белград

Косовскиот претседател, Хашим Тачи изјави дека е можно годинава да дојде до договор со Белград, но нема планови за укинување на таксите за производите од Србија, кои доведоа до прекин на дијалогот. Тој за британскиот „Гардијан“ рече дека договорот за нормализирање на односите помеѓу Белград и Приштина и понатаму е можен, и покрај сериозните застои

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други, изјави Тачи за лондонскиот

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Тачи: Договор со Белград е можен уште во текот на годинава

Договор меѓу Приштина и Белград е можен уште во текот на оваа година и покрај сериозниот застој во разговорите во последниве неколку месеци, изјави косовскиот претседател Хашим Тачи. – Мораме да седнеме дури и со нашите најлути непријатели, но без какви и да било предуслови, и да се обидеме да се сослушаме едни со други, изјави Тачи за лондонскиот