притисни ентер »

СДСМ:196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ:196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година, соопшти СДСМ. Според партијата, она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба со 2016 година, односно за времето на ВМРО-ДПМНЕ, разликата е огромна, дури 70% повеќе. Криминалната власт на ВМРО-ДПМНЕ само грабаше од граѓаните,

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба

СДСМ: ВМРО само грабаше пари од народот- ние ги враќаме назад

СДСМ: ВМРО само грабаше пари од народот- ние ги враќаме назад

СДСМ денеска со соопштение до јавноста за повратот на ДДВ. - Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

„Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите“, соопштуваат

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година, се пофали СДСМ во денешното соопштение. „Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба

СДСМ: За 70 отсто го зголемивме повратот на пари назад кон граѓаните

СДСМ: За 70 отсто го зголемивме повратот на пари назад кон граѓаните

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година, соопшти СДСМ. - Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба

Финансии: 196 милиони евра од ДДВ вратени кај бизнисите

Финансии: 196 милиони евра од ДДВ вратени кај бизнисите

Заменик-министерката за финансии Ширет Елези вели дека со редовниот и неселективен поврат на ДДВ се подобрува ликвидноста на фирмите. Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите, соопшти Министерството за финансии. Според Министерството,

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад во првата половина од годината

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе пари за фимите. Во споредба

Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите: 196 милиони евра назад кај фирмите во првата половина од годината

Над 196 милиони евра се вратени кај фирмите од страна на државата со редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите во првата половина на оваа година, порачуваат од СДСМ. Она што е дополнително важно е податокот дека повратот на парите од ДДВ назад кон фирмите е поголем за 20 отсто во однос на истиот период лани. Тоа се 2 милијарди денари повеќе

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите. Согласно податоците на Министерството за финансии, повратот на ДДВ кон фирмите заклучно со јуни е поголем за околу 20 отсто во однос на истиот период лани или за скоро 2 милијарди денари

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите. Согласно податоците на Министерството за финансии, повратот на ДДВ кон фирмите заклучно со јуни е поголем за околу 20 отсто во однос на истиот период лани или за скоро 2 милијарди денари

Министерство за финансии: Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие

Министерство за финансии: Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие

Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите. Согласно податоците на Министерството за финансии повратот на ДДВ кон фирмите заклучно јуни е поголем за околу 20 проценти во однос на истиот период лани или за скоро 2 милијарди денари

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите. Согласно податоците на Министерството за финансии повратот на ДДВ кон фирмите заклучно јуни е поголем за околу 20% во однос на истиот период лани или за скоро 2 милијарди денари. Ако се

Елези: Редовен и неселективен поврат на ДДВ, фирмите добија 196 милиони евра

Елези: Редовен и неселективен поврат на ДДВ, фирмите добија 196 милиони евра

Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите, соопшти Министерството за фиснансии. Нивните анализи покажале дека повратот на ДДВ кон фирмите заклучно со јуни годинава е поголем за околу 20% во однос на истиот период лани, или за скоро

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20 отсто повеќе од лани

Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите. Согласно податоците на Министерството за финансии, повратот на ДДВ кон фирмите заклучно со јуни е поголем за околу 20 отсто во однос на истиот период лани или за скоро 2 милијарди денари

Министерство за финансии: Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие

Министерство за финансии: Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие

Преку 12 милијарди денари или 196 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фирмите. Согласно податоците на Министерството за финансии повратот на ДДВ кон фирмите заклучно јуни е поголем за околу 20 проценти во однос на истиот период лани или за скоро 2 милијарди денари