притисни ентер »

Сензација: Зачуваноста на „кримската Атлантида” ги надминува сите очекувања, велат археолозите

Сензација: Зачуваноста на „кримската Атлантида” ги надминува сите очекувања, велат археолозите

За време на работната сезона во 2019 година, подводните археолози првпат добија можност детално да ја проучат територијата на античкиот потопен град Акра покрај источниот брег на Крим. Степенот на зачуваност на градбите на грчкиот полис ги изненади историчарите, се наведува на сајтот на Руското географско друштво. Годинава подводните археолози имаа