притисни ентер »

Неколку причини зошто киноата е супер храна

Неколку причини зошто киноата е супер храна

Постојат бројни причини зошто киноата е супер храна. 1. Киноата содржи флавоноиди, вклучувајќи ги кверцетинот и кампферолот. Тие влијаат против воспаленија и вирусни инфекции, но имаат и анти-канцерогени и анти-депресивни својства. 2. Не содржи глутен и е одлична намирница која може да се вклучи во исхраната на оние кои се интолерантни на глутен. 3

7 причини зошто киноата е супер храна

7 причини зошто киноата е супер храна

Киноата е супер храна поради корисните состојки и активните компоненти кои ги содржи. Не, не е помодарство да ја воведете во вашите оброци, туку постојат бројни причини за истото. 1. Киноата содржи флавоноиди, вклучувајќи ги кверцетинот и кампферолот. Тие влијаат против воспаленија и вирусни инфекции, но имаат и анти-канцерогени и анти-депресивни својства