притисни ентер »

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Уставниот суд на Турција денеска ќе ја разгледа жалбата на Википедија за забраната за користење на онлајн енциклопедијата веќе две години во таа држава. Турција го блокира пристапот до Википедија во април 2017 година поради одбивање на веб-страница да отстрани содржина што турската Влада ја смета како дел од кампањата за „оцрнување“ на државата. Забраната

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд Уставниот суд на Турција денеска ќе ја разгледа жалбата на Википедија за забраната за користење на онлајн енциклопедијата веќе две години во таа држава. Турција го блокира пристапот до Википедија во април 2017 година поради одбивање на веб-страница да отстрани содржина што турската

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Уставниот суд на Турција денеска ќе ја разгледа жалбата на Википедија за забраната за користење на онлајн енциклопедијата веќе две години во таа држава. Турција го блокира пристапот до Википедија во април 2017 година поради одбивање на веб-страница да отстрани содржина што турската Влада ја смета како дел од кампањата за „оцрнување“ на државата. Забраната

Жалбата на Википедија за нејзината забрана во Турција пред Уставниот суд

Жалбата на Википедија за нејзината забрана во Турција пред Уставниот суд

Уставниот суд на Турција денеска ќе ја разгледа жалбата на Википедија за забраната за користење на онлајн енциклопедијата веќе две години во таа држава. Турција го блокира пристапот до Википедија во април 2017 година поради одбивање на веб-страница да отстрани содржина што турската Влада ја смета како дел од кампањата за „оцрнување“ на државата. Забраната

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Жалбата на Википедија за нејзина забрана во Турција пред Уставниот суд

Уставниот суд на Турција денеска ќе ја разгледа жалбата на Википедија за забраната за користење на онлајн енциклопедијата веќе две години во таа држава. Турција го блокира пристапот до Википедија во април 2017 година поради одбивање на веб-страница да отстрани содржина што турската Влада ја смета како дел од кампањата за „оцрнување” на државата. Забраната