притисни ентер »

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Србија продолжува со реформите заради своите граѓани и нејзината иднина, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ денеска во Женева, каде учествуваше во Стратешкиот дијалог за Западен Балкан, во организација на Светскиот економски форум. Тој додаде дека не можел да добие одговор од претставниците на светските центри на политичката моќ на прашањето

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Оној кој не гледа дека регионот и е еднакво потребен на Европската унија, колку таа нам, не ја разбира добро иднината на европската политика, изјави денеска српскиот претседател Александар Вучиќ по средбата посветена на западен Балкан во Женева. – Кога мислите дека сте на врвот на моќта, кога уживате во свои бањи, фонтани…тогаш не забележувате колку

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Србија продолжува со реформите заради своите граѓани и нејзината иднина, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ денеска во Женева, каде учествуваше во Стратешкиот дијалог за Западен Балкан, во организација на Светскиот економски форум. Тој додаде дека не можел да добие одговор од претставниците на светските центри на политичката моќ на прашањето

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Оној кој не гледа дека регионот и е еднакво потребен на Европската унија, колку таа нам, не ја разбира добро иднината на европската политика, изјави денеска српскиот претседател Александар Вучиќ по средбата посветена на западен Балкан во Женева. – Кога мислите дека сте на врвот на моќта, кога уживате во свои бањи, фонтани…тогаш не забележувате колку

Вучиќ: Западен Балкан ѝ е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Вучиќ: Западен Балкан ѝ е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Кога мислите дека сте на врвот на моќта, кога уживате во свои бањи, фонтани…тогаш не забележувате колку некои други се гладни, жедни, и колку го сакаат тој простор и се друго, изјави Вучиќ. Оној кој не гледа дека регионот ѝ е еднакво потребен на Европската унија, колку таа нам, не ја разбира добро иднината на европската политика, изјави денеска српскиот

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Вучиќ истакна дека треба да се донесе одлука за тоа кој може брзо да влезе во ЕУ, кој не може, или дали може да се добие пристап до структурните фондови ако се затворат или отворат поглавјата, или за припадноста на единствениот економски пазар. Србија продолжува со реформите заради своите граѓани и нејзината иднина, изјави српскиот претседател Александар

Вучиќ на нова средба со Макрон: Ќе го прашам кој може да влезе во ЕУ

Вучиќ на нова средба со Макрон: Ќе го прашам кој може да влезе во ЕУ

Српскиот претседател Aлександар Вучиќ најави средба со францускиот претседател Емануел Макрон во Париз на која, како што рече, ќе го праша кој може да влезе во Европската унија. Според него, ЕУ мора да одлучи за понатамошниот европски пат за земјите од Западен Балкан. -Важно беше да се слушне од различни делови на Европа дека треба да се донесе некоја

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Оној кој не гледа дека регионот и е еднакво потребен на Европската унија, колку таа нам, не ја разбира добро иднината на европската политика, изјави денеска српскиот претседател Александар Вучиќ по средбата посветена на западен Балкан во Женева. – Кога мислите дека сте на врвот на моќта, кога уживате во свои бањи, фонтани…тогаш не забележувате колку

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Србија продолжува со реформите заради своите граѓани и нејзината иднина, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ денеска во Женева, каде учествуваше во Стратешкиот дијалог за Западен Балкан, во организација на Светскиот економски форум. Тој додаде дека не можел да добие одговор од претставниците на светските центри на политичката моќ на прашањето

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Вучиќ в понеделник оди кај Макрон да го праша кој сè може во ЕУ

Србија продолжува со реформите заради своите граѓани и нејзината иднина, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ денеска во Женева, каде учествуваше во Стратешкиот дијалог за Западен Балкан, во организација на Светскиот економски форум. Тој додаде дека не можел да добие одговор од претставниците на светските центри на политичката моќ на прашањето

Вучиќ: Регионот и е еднакво потребен на ЕУ, колку што и таа ни е потребна нам

Вучиќ: Регионот и е еднакво потребен на ЕУ, колку што и таа ни е потребна нам

Тој вели дека не го разбира сосема ставот на ЕУ дека десет земји од Еврозоната наводно издржуваат уште 17 земји, кои се членки на ЕУ, па тоа го користат како аргумент дека не им се потребни уште четири, пет или шест земји од Западен Балкан. Оној кој не гледа дека регионот и е еднакво потребен на Европската унија, колку таа нам, не ја разбира добро

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Оној кој не гледа дека регионот и е еднакво потребен на Европската унија, колку таа нам, не ја разбира добро иднината на европската политика, изјави денеска српскиот претседател Александар Вучиќ по средбата посветена на западен Балкан во Женева. – Кога мислите дека сте на врвот на моќта, кога уживате во свои бањи, фонтани…тогаш не забележувате колку

Вучиќ ќе се информира од Макрон кој според него може да влезе во ЕУ

Вучиќ ќе се информира од Макрон кој според него може да влезе во ЕУ

Важно е, вели српскиот претседател, ЕУ да донесе одлука за понатамошниот европски пат на земјите од Западен Балкан. Претседателот на Србија Александар Вучиќ најави дека на почетокот на неделата ќе има нова средба со претседателот Емануел Макрон во Париз, кого, како што вели, ќе го праша кој може во ЕУ. Важно е, вели тој, ЕУ да донесе одлука за понатамошниот

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Вучиќ: Западен Балкан и е потребен на ЕУ, колку што е ЕУ на регионот

Оној кој не гледа дека регионот и е еднакво потребен на Европската унија, колку таа нам, не ја разбира добро иднината на европската политика, изјави денеска српскиот претседател Александар Вучиќ по средбата посветена на западен Балкан во Женева. – Кога мислите дека сте на врвот на моќта, кога уживате во свои бањи, фонтани…тогаш не забележувате колку

Проширувањето и еднаквоста во ЕУ

Проширувањето и еднаквоста во ЕУ

Моментно е неизвесно дали Макрон ќе успее да понуди решение за натамошните интеграции преку откривање на некаков нов „европски велосипед“. Што е тоа што денес ги обединува земјите-членки на ЕУ? Фактот дека на Македонија на последниот ЕУ-самит не ѝ беше понудено столче барем некаде на ќошот, во вториот ред околу големата маса на „клубот на привилегираните“,

Проширувањето и еднаквоста во ЕУ

Проширувањето и еднаквоста во ЕУ

Што е тоа што денес ги обединува земјите-членки на ЕУ? Фактот дека на Македонија на последниот ЕУ-самит не ѝ беше понудено столче барем некаде на ќошот, во вториот ред околу големата маса на „клубот на привилегираните“, претставува јасна потврда дека политиката на проширување и добрососедство е само уште едно од низата прашања што ја разединуваат Унијата