притисни ентер »

Црна Гора се подготвува да го одземе имотот на СПЦ, Вучиќ замолува да размислат уште еднаш

Црна Гора се подготвува да го одземе имотот на СПЦ, Вучиќ замолува да размислат уште еднаш

Најавата за усвојување на новиот Закон за слобода на вероисповед во Црна Гора, кој се однесува и за имотот и положбата на СПЦ во оваа земја, во Србија предизвика серија на „вербални коментари“ и „молби“ од српскиот државен врв. Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска ја коментираше реакцијата на официјална Подгорица на неговата „молба“, тамошните

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Најавата за усвојување на новиот Закон за слобода на вероисповед во Црна Гора, кој се однесува и за имотот и положбата на СПЦ во оваа земја, во Србија предизвика серија на „вербални коментари“ и „молби“ од српскиот државен врв. Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска ја коментираше реакцијата на официјална Подгорица на неговата „молба“, тамошните

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Најавата за усвојување на новиот Закон за слобода на вероисповед во Црна Гора, кој се однесува и за имотот и положбата на СПЦ во оваа земја, во Србија предизвика серија на „вербални коментари“ и „молби“ од српскиот државен врв. Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска ја коментираше реакцијата на официјална Подгорица на неговата „молба“, тамошните

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Најавата за усвојување на новиот Закон за слобода на вероисповед во Црна Гора, кој се однесува и за имотот и положбата на СПЦ во оваа земја, во Србија предизвика серија на „вербални коментари“ и „молби“ од српскиот државен врв. Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска ја коментираше реакцијата на официјална Подгорица на неговата „молба“, тамошните

Србија и Црна Гора спротивставени околу законот за слобода на вероисповед

Србија и Црна Гора спротивставени околу законот за слобода на вероисповед

Најавата за усвојување на новиот Закон за слобода на вероисповед во Црна Гора, кој се однесува и за имотот и положбата на СПЦ во оваа земја, во Србија предизвика серија на „вербални коментари“ и „молби“ од српскиот државен врв. Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска ја коментираше реакцијата на официјална Подгорица на неговата „молба“, тамошните

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Коментари од Србија околу положбата и имотот на СПЦ во Црна Гора

Најавата за усвојување на новиот Закон за слобода на вероисповед во Црна Гора, кој се однесува и за имотот и положбата на СПЦ во оваа земја, во Србија предизвика серија на „вербални коментари” и „молби” од српскиот државен врв. Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска ја коментираше реакцијата на официјална Подгорица на неговата „молба”, тамошните

Вучиќ: Ја молам Црна Гора да не го носи законот што може да го загрози имотот на СПЦ

Вучиќ: Ја молам Црна Гора да не го носи законот што може да го загрози имотот на СПЦ

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, вчера најави дека Србија преку Венециската комисија ќе замоли да не се усвојува нацрт-законот за слобода на религијата во Црна Гора, бидејќи тој чин „воопшто не е добар за српскиот народ“, додавајќи дека неговото донесување неизбежно ќе ги поткопа инаку добрите односи меѓу двете земји. „Мојата молба, а јас

Манастирот „Острог“ станува сопственост на државата?

Манастирот „Острог“ станува сопственост на државата?

Црна Гора Владата на Црна Гора предложи закон според кој сите верски објекти што биле имот на државата пред 1918 г., а кои подоцна не преминале во сопственост на некоја верска заедница да бидат сметани за државен имот Српската православна црква е подготвена да го брани имотот откако Владата на Црна Гора го усвои нацрт-законот со кој целиот црковен

Селаковиќ: Црна Гора е класична српска држава

Селаковиќ: Црна Гора е класична српска држава

Генералниот секретар на претседателот на Србија, Никола Селаковиќ, рече дека Црна Гора е „класична српска држава, во која дури и денес, по сè што се случи, живеат 31 отсто Срби“. Во емисија на Радио-телевизија Србија, на прашањето што значи тоа да се биде „класична српска држава“, тој рече дека тоа значи дека Црна Гора „од своето постоење, како држава,

Генералниот секретар на претседателот на Србија: Црна Гора е класична српска држава

Генералниот секретар на претседателот на Србија: Црна Гора е класична српска држава

Генералниот секретар на претседателот на Србија, Никола Селаковиќ, рече дека Црна Гора е „класична српска држава, во која дури и денес, по сè што се случи, живеат 31 отсто Срби“. Во емисија на Радио-телевизија Србија, на прашањето што значи тоа да се биде „класична српска држава“, тој рече дека тоа значи дека Црна Гора „од своето постоење, како држава,