притисни ентер »

Одржано 53. државно првенство во традиционално карате

Одржано 53. државно првенство во традиционално карате

Изминатиов викенд во организација се одржа и 53. Издание на државниот шампионат на Македонија во традиционално карате. Првенството на кое учество земаа 15 клуба со 76 натпреварувачи се одржа во кати и тоа во категорија на сениори-јуниори, кадети и деца. Во сениорска-јуниорска конкуренција шампиони станаа Спасе Стојанов од КК Шихан од Струмица и Мила

Одржано 53. државно првенство во традиционално карате

Одржано 53. државно првенство во традиционално карате

Изминатиов викенд во организација се одржа и 53. Издание на државниот шампионат на Македонија во традиционално карате. Првенството на кое учество земаа 15 клуба со 76 натпреварувачи се одржа во кати и тоа во категорија на сениори-јуниори, кадети и деца. Во сениорска-јуниорска конкуренција шампиони станаа Спасе Стојанов од КК Шихан од Струмица и Мила