притисни ентер »

АЕК ги смирува граѓаните: Нема потреба за загриженост, нема штети од 5Г технологијата

АЕК ги смирува граѓаните: Нема потреба за загриженост, нема штети од 5Г технологијата

Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење. Резултатите направени кај 150 градини се дека мерните вредности се многу пати помали од дозволените. На некои точки

Директорот на АЕК смиpувa: Нема основа граѓаните да се зaгpижени поради 5Г и новите технологии

Директорот на АЕК смиpувa: Нема основа граѓаните да се зaгpижени поради 5Г и новите технологии

68 Споделувања Share Tweet Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) – Сашо Димитријоски. Според споредбената анализа на АЕК, со мерења извршени во 149 градинки, нејонизирачките

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г

Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење. Резултатите направени  кај 150 градини се дека  мерните вредности се многу пати помали  од дозволените. На некои 

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата

Embedded video for АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење. Резултатите направени  кај 150

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5G

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5G

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5G технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК, Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5Г

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5Г

Дилемата е глобална и за неа се дебатира насекаде во светот, а загриженост има и кај нас, по најавите дека еден од операторите веќе е подготвен за неа... Во Агенцијата за електронски комуникации стигнале голем број поплаки но, оттаму смируваат. Тврдат дека анализите им покажале оти нема потреба за загриженост. „5Г технологијата ќе значи дека бројот

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: 5Г технологијата безбедна за граѓаните

АЕК: 5Г технологијата безбедна за граѓаните

Граѓаните да не стравуваат – 5Г технологијата. По ниту еден основ не е штетна по човековото здравје, уверуваат од Агенцијата за електронски комуникации. По најавата за поставување на оваа технологија, на глобално ниво граѓанските здруженија отворија прашања и барања прво да се испита влијанието на оваа технологија, а  потоа да се воведе. Граѓаните

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите мерења извршени кај 149 градинки покажале дека вредностите на нејонизирачкото зрачење се многупати помали од дозволените гранични вредности од претходниот период. Нејонизирачкото зрачење е намалено на повеќе мерни точки. -Анализите покажуваат

АЕК: Нема основа за загриженост за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа за загриженост за штетноста од зрачењето на новите технологии

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5Г

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5Г

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5Г Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите

АЕК: Шпекулации се дека 5Г е штетна

АЕК: Шпекулации се дека 5Г е штетна

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК смирува: Нема штети од зрачењето на 5Г технологијата

АЕК смирува: Нема штети од зрачењето на 5Г технологијата

Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите мерења извршени кај 149 градинки покажале дека вредностите на нејонизирачкото зрачење се многупати помали од дозволените гранични вредности од претходниот период. Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Бројот на жалби драстично намален

АЕК: Бројот на жалби драстично намален

Поплаки за квалитетот на мрежата, за пристапот до интернет, за високи сметки- ова се најчестите забелешки на граѓаните за услугите што го добиваат од операторите. Пред камерата на МТВ велат оти ситуацијата се подобрува, но сѐ уште се соочуваат со проблеми. Од Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) велат дека бројот на жалби е драстично намален

АЕК тврди дека  5 Г не влијае штетно на човечкото здравје

АЕК тврди дека 5 Г не влијае штетно на човечкото здравје

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Граѓаните не треба да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Граѓаните не треба да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Анализите покажуваат дека сме далеку под границите кои се светски параметар за зрачењето. Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на