притисни ентер »

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски тек“. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Борисов до Путин: Дојдете и уверете се, ние не сме Србија

Борисов до Путин: Дојдете и уверете се, ние не сме Србија

На Русија ѝ станува непријатно затоа што Бугарија е лојален и силен член на НАТО и ЕУ, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов. На овој начин тој ја коментираше изјавата на рускиот премиер Владимир Путин, кој кажа дека Бугарија намерно одолговлекува со гасоводот Турски тек. „Бугарија ги почитува процедурите на ЕУ. Ние не сме Србија, ни Русија, ни Турција

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски тек“. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски поток“. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Путин бесен на Бугарите: Лесно можеме вас да ве заобиколиме

Путин бесен на Бугарите: Лесно можеме вас да ве заобиколиме

Претседателот на Русија, Владимир Путин ја обвини денеска Бугарија дека намерно ја одложува изградбата на рускиот гасовод Турски тек на својата територија и предупреди дека Москва може да најде начини да ја заобиколи Софија ако треба, пренесува Ројтерс. Бугарскиот премиер Бојко Борисов негирал било какви намерни одложувања, наведувајчи дека изградбата

БОРИСОВ: На Путин не му се допаѓа што сме лојален сојузник на НАТО и ЕУ

БОРИСОВ: На Путин не му се допаѓа што сме лојален сојузник на НАТО и ЕУ

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски поток“. Борисов за БТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток“ доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС

ПУТИН: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

ПУТИН: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток“ доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС

Борисов не го разбира Путин, за обвинувањата дека Бугарија го кочи „Турски поток“

Борисов не го разбира Путин, за обвинувањата дека Бугарија го кочи „Турски поток“

Тој нагласи дека Бугарија воопшто не доцни. Според него, „земја ги почитува сите барања и процедури на ЕУ, за разлика од земји како што се Србија, Русија или Турција. Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски тек“. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток“ доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС

ПУTИН ДИРЕKTEН: Aко Бугарија не caка гacoвод, Русија ќе се снајде

ПУTИН ДИРЕKTEН: Aко Бугарија не caка гacoвод, Русија ќе се снајде

Рycиот пpeтседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гacоводот „Туpcки поток” доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугapски енергетски ekсперти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гacoводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање пpoфитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС

Путин: Бугарија го кочи „Турски поток“

Путин: Бугарија го кочи „Турски поток“

Бугарското Министерство за енергетика соопшти дека нема коментар на изјавата на рускиот претседател. Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток” доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија,

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Путин: „Турски поток“ доцни поради Бугарија

Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток“ доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС

Путин првпат отворено и остро ја критикува Бугарија за кочење на „Турски тек“

Путин првпат отворено и остро ја критикува Бугарија за кочење на „Турски тек“

Бугарската страна свесно ја одолговлекува реализацијата на овој проект на нејзината територија, а Москва во повеќе наврати ја молеше да ги забрза работите. „Не им е пријатно што Бугарија е толку лојална членка на НАТО и ЕУ“, одговори Борисов. „Ако раководство на Бугарија не сака да соработува, ќе најдеме други опции да го реализираме проектот на југот

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Борисов: Бугарија не е ниту Србија, ниту Турција, не го разбирам Путин

Секој има право да бара алтернативни патишта, ние бараме алтернативна диверзификација, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов како одговор на рускиот претседател Владимир Путин, кој ја обвини Бугарија дека доцни со изградбата на гасоводот „Турски поток”. Борисов за бТВ изјави дека некому веројатно не му се допаѓа што Бугарија е толку лојален сојузник

Путин: ја обвини Бугарија за доцнењето на „Турски тек“

Путин: ја обвини Бугарија за доцнењето на „Турски тек“

Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски тек“ доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС

Путин: „Турски поток” доцни поради Бугарија

Путин: „Турски поток” доцни поради Бугарија

– Рускиот претседател Владимир Путин ја обвини Бугарија дека изградбата на гасоводот „Турски поток” доцни поради неа. Од друга страна, пак, бугарски енергетски експерти истакнаа дека руската компанија ја забавува изградбата на гасоводот на бугарска територија, а некои од нив ја доведуваат во прашање профитабилноста на проектот за Бугарија, објави БГНЕС