притисни ентер »

Мета: Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Мета: Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Албанскиот претседател Илир Мета изјави дека претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани. „Претседателот се бира во Парламентот, секако не како што е овој, туку во целосно легитимен парламент. Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани“ изјави Мета. На функцијата, со мандат од пет години,

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

На изјавата на претседателот Илир Мета дека е избран од легитимен Парламент, дека тој и припаѓа на Републиката, а таа на албанските граѓани, реагираше министерката за односи со Парламентот и владин портпарол, Елиса Спиропали. Таа на Твитер напиша дека Мета го изгубил правото да остане на претседателската функција, бидејќи им служи на лидерите на опозициските

Мета: Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Мета: Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Албанскиот претседател Илир Мета изјави дека претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани. „Претседателот се бира во Парламентот, секако не како што е овој, туку во целосно легитимен парламент. Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани“ изјави Мета. На функцијата, со мандат од пет години,

Мета: Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Мета: Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Албанскиот претседател Илир Мета изјави дека претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани. „Претседателот се бира во Парламентот, секако не како што е овој, туку во целосно легитимен парламент. Претседателот ѝ припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани“ изјави Мета. На функцијата, со мандат од пет години,

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности, а обединетата

Нов хаос во Албанија, земјата пред граѓанска војна

Нов хаос во Албанија, земјата пред граѓанска војна

Нов хаос во Албанија, земјата пред граѓанска војна Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот

ИЛИР МЕТА: Јас и припаѓам на Републиката

ИЛИР МЕТА: Јас и припаѓам на Републиката

Шефот на албанската држава Илир Мета коментирајќи ја иницијативата за негово разрешување покрената од пратеничката група на владејачката Социјалистичка партија, изјави дека „претседателот и припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани“. – Претседателот е избран од парламент, секако не како овој, туку од целосно легитимен парламент.

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности, а обединетата

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности, а обединетата

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

На изјавата на претседателот Илир Мета дека е избран од легитимен Парламент, дека тој и припаѓа на Републиката, а таа на албанските граѓани, реагираше министерката за односи со Парламентот и владин портпарол, Елиса Спиропали. Таа на Твитер напиша дека Мета го изгубил правото да остане на претседателската функција, бидејќи им служи на лидерите на опозициските

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности, а обединетата

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности, а обединетата

Албанија пред граѓанска војна: Mожно е Мета да го распушти Парламентот

Албанија пред граѓанска војна: Mожно е Мета да го распушти Парламентот

Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности, а обединетата

Мета: Претседателот и припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Мета: Претседателот и припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Шефот на албанската држава Илир Мета коментирајќи ја иницијативата за негово разрешување покрената од пратеничката група на владејачката Социјалистичка партија, изјави дека „претседателот и припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани”. – Претседателот е избран од Парламент, секако не како овој, туку од целосно легитимен Парламент. Претседателот

АЛБАНИЈА КОЛАБИРА: Уставниот суд е со еден судија, Врховниот не функционира, Илир Мета е безбеден

АЛБАНИЈА КОЛАБИРА: Уставниот суд е со еден судија, Врховниот не функционира, Илир Мета е безбеден

Пратеничката група на албанската владејачка Социјалистичката партија ги собра неопходниот број потписи на пратеници и почнува постапка за разрешување на претседателот на Албанија, Илир Мета. Партиски извори информираа дека свој потпис на барањето ставиле 55 пратеници или 20 повеќе отколку што се бара според Деловникот за отпочнување постапка за разрешување

Растат тензиите во Албанија: Можно е Мета да го распушти Парламентот

Растат тензиите во Албанија: Можно е Мета да го распушти Парламентот

Балканинсајт Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности,

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

На изјавата на претседателот Илир Мета дека е избран од легитимен Парламент, дека тој и припаѓа на Републиката, а таа на албанските граѓани, реагираше министерката за односи со Парламентот и владин портпарол, Елиса Спиропали. Таа на Твитер напиша дека Мета го изгубил правото да остане на претседателската функција, бидејќи им служи на лидерите на опозициските

Мета: Претседателот и припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Мета: Претседателот и припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани

Шефот на албанската држава Илир Мета коментирајќи ја иницијативата за негово разрешување покрената од пратеничката група на владејачката Социјалистичка партија, изјави дека „претседателот и припаѓа на Републиката, а Републиката на албанските граѓани“. – Претседателот е избран од Парламент, секако не како овој, туку од целосно легитимен Парламент. Претседателот

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

Спиропали: Мета е во служба на Баша и Круемади

На изјавата на претседателот Илир Мета дека е избран од легитимен Парламент, дека тој и припаѓа на Републиката, а таа на албанските граѓани, реагираше министерката за односи со Парламентот и владин портпарол, Елиса Спиропали. Таа на Твитер напиша дека Мета го изгубил правото да остане на претседателската функција, бидејќи им служи на лидерите на опозициските

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Растат тензиите во Албанија, можно е Мета да го распушти Парламентот

Наместо во насока на смирување, однесувањето на албанските лидери води кон зголемување на политичките тензии во земјата. Опозициската Социјалистичка партија достави барање потпишано од 55 пратеници за разрешување на претседателот Илир Мета, кој пак постои можност да го распушти Парламентот. Премиерот Еди Рама продолжува со изборни актвности, а обединетата