притисни ентер »

Веле Смилевски: Славко Јаневски е роден во Скопје пред 100 години и се уште нема улица со негово име!

Веле Смилевски: Славко Јаневски е роден во Скопје пред 100 години и се уште нема улица со негово име!

Оваа година се одбележуваат 100 години од раѓањето на македонскиот книжевен великан, Славко Јаневски.  Литературен деец со големо значење за македонската книжевност и јазик, добитник на голем број признанија, ценет писател во и надвор од Република Македонија. Поетот и некогашен претседател на Друштвото на писателите, Веле Смилевски со многу емоции

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Поетско читање по повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски

По повод стогодишнината од раѓањето на писателот Славко Јаневски, вечерва, во Културно-информативниот центар (КИЦ) во Скопје, ќе се одржи поетско читање, насловено „Произведувачи на зборот“. Со почеток во 19.30 часот, стихови од Јаневски ќе читаат актерите Ана Костовска и Владимир Петровиќ, а свои песни петнаесетина поети од различни генерации, меѓу

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Ѕвездан Георгиевски: Славко Јаневски сакаме да го внесеме во 21-от век (ВИДЕО)

Ѕвездан Георгиевски: Славко Јаневски сакаме да го внесеме во 21-от век (ВИДЕО)

Стихови од Јаневски ќе читаат актерите Ана Костовска и Владимир Петровиќ, додека со свои песни и поетски дела ќе настапат 15-тина поети. По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име, во среда (15 јануари) со почеток во 19.30 часот во галерискиот простор

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

– По повод еден век од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име вечер од 19:30 часот во Културно-информативниот центар ќе организира поетско читање насловено „Произведувачи на зборот“. Со свои песни и творби ќе настапат 15-тина поети, меѓу кои Зоран Анчевски, Николина Андова-Шопова,

Поетско читање „Произведувачи на зборот“ по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

Поетско читање „Произведувачи на зборот“ по повод 100 години од раѓањето на Славко Јаневски

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски, Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности што го носи неговото име, во среда (15 јануари) со почеток во 19.30 часот во галерискиот простор на Културно-информативниот центар во Скопје организира поетско читање „Произведувачи на зборот“. Стихови од Јаневски ќе читаат актерите