притисни ентер »

Единствена Македонија: Со зголемување на платите на вицепремиерите и вработување на нова армија заменици-директори Заев ја крева просечната плата

Единствена Македонија: Со зголемување на платите на вицепремиерите и вработување на нова армија заменици-директори Заев ја крева просечната плата

„На прашањето на новинарите по преземањето на премиерската функција во 2017 кога очекува да се оствари ветувањето за просечна плата од 500 евра, новиот премиер Зоран Заев изјави дека тоа ќе се исполни некаде на средината во 2019 година. И навистина, земајќи ги предвид последните две владини одлуки, во 2019 година со евтини трикови и врз грбот на даночните