притисни ентер »

Единаесетгодишна Иранка е најпаметниот човек на светот

Единаесетгодишна Иранка е најпаметниот човек на светот

Тара Шарифи е името на 11-годишната Иранка која за сега е најпаметниот човек на светот. Малата Тара заедно со своите родители живее во Лондон, а во заеднички договор со нив, го прави Менса IQ тестот. Остварува резултат од 162, а максималната граница е 140, со што спаѓа во категоријата гениј. Нејзиниот резултат е за два поголем од легендарниот Стивен

11 годишната Тара постави рекорд на МЕНСА, со резултат поголем од тој на Ајнштајн и Стивен Хокинг

11 годишната Тара постави рекорд на МЕНСА, со резултат поголем од тој на Ајнштајн и Стивен Хокинг

На сите насловни страни во Британија се најде средношколката Тара Шарифи која се школува на Алесбери во Бакингхамшир. Таа го полагала IQ тестот на МЕНСА во категоријата за нејзина возраст и постигнала резултат од 162 поени, 2 поени поголем од тој на теоретскиот физичар Алберт Ајнштајн и на познатиот физичар и космолог Стивен Хокинг. Прашањата на овој