притисни ентер »

Утре започнува културното лето на Општина Кисела Вода

Утре започнува културното лето на Општина Кисела Вода

Утре, 17.08.2019 год, на Три круши во селото Драчево, започнува културното лето на Општина Кисела Вода. Се до 31 август, жителите на Општина Кисела Вода ќе имаат можност да уживаат во музичките изведби на бројни популарни изведувачи како Ефто Пупиновски, Дани Димитровска, Бени Шаќири, КУД Китка, Анастасија Петреска, Сузана Спасовска, група Биоритам,

Општина Кисела Вода Ве поканува на „Културно лето Кисела Вода 2019“

Општина Кисела Вода Ве поканува на „Културно лето Кисела Вода 2019“

Утревечер, 17.08.2019год. (сабота), со почеток во 20 часот, Општина Кисела Вода Ве поканува да бидете дел од свеченото отворање на Културно лето Општина Кисела Вода 2019. Годинава, истото ќе понуди богата содржина од музички настани и ќе се одвива на повеќе локации низ општината. Отворањето и првата фестивалска вечер ќе се случува на културно верско-рекреативниот

Од викендов Културното лето на општина Кисела Вода

Од викендов Културното лето на општина Кисела Вода

Традиционалната манифестација „Културно лето на општина Кисела Вода“ започнува в сабота, во месноста Три Круши во Драчево. Посетителите, првата вечер ќе ги забавуваат Ефто Пупиновски, Дани Димитровска и културно-уметничкото друштво „Китка“. Следниот викенд, на 23 август во паркот „Шопен“ посетителите ќе ги забавуваат: Бени и Нон Стоп, групата Биоритам

Викендов започнува Културното лето на општина Кисела Вода

Викендов започнува Културното лето на општина Кисела Вода

Сите настани започнуваат во 20 часот Традиционалната манифестација „Културно лето на општина Кисела Вода“ започнува в сабота, во месноста Три Круши во Драчево. Посетителите, првата вечер ќе ги забавуваат Ефто Пупиновски, Дани Димитровска и културно-уметничкото друштво „Китка“. Следниот викенд, на 23 август во паркот „Шопен“ посетителите ќе ги забавуваат:

В сабота на Три Круши започнува културното лето во Кисела Вода

В сабота на Три Круши започнува културното лето во Кисела Вода

В сабота (17.08.2019 год), на Три круши во селото Драчево, започнува културното лето на Општина Кисела Вода. Се до 31 август, жителите на Општина Кисела Вода ќе имаат можност да уживаат во музичките изведби на бројни популарни изведувачи како Ефто Пупиновски, Дани Димитровска, Бени Шаќири, КУД Китка, Анастасија Петреска, Сузана Спасовска, група Биоритам,