притисни ентер »

ГО ИМААТ ОНА ШТО НИЕ ГО НЕМАМЕ: Ова се градовите со најчист воздух

ГО ИМААТ ОНА ШТО НИЕ ГО НЕМАМЕ: Ова се градовите со најчист воздух

Хонолулу , на Хаваи е еден од градовите со најчист воздух во светот. Експертите веруваат дека тоа се должи на ветровите што дуваат и ги носат сите штетни честички кон морето. Жителите на швајцарскиот град, Цирих практикуваат возење велосипед, а што се однесува до транспортот, тие користат и возови, автобуси и метро. Малкумина избираат да возат автомобил,

Нема ни смог ни ПМ10: Градови со најчист воздух во светот

Нема ни смог ни ПМ10: Градови со најчист воздух во светот

Голем број градови во светот имаат преголем индекс на загаденост и големи концентрации на ПМ10 и ПМ2,5 честички во воздухот, а често меѓу нив се и неколку македонски градови, како на пример Скопје, Битола или Тетово. На другата страна од равенката пак, се наоѓаат градовите во кои воздухот е толку чист, што луѓето не се ни разболуваат, а се смета и