притисни ентер »

Три работи за вашата врска што не се споделуваат со пријателите

Три работи за вашата врска што не се споделуваат со пријателите

За овие три работи за вашата врска не треба да знаат ниту пријателите, ниту вашата сестра, никој! Повеќето од жените од рана возраст учат дека треба сѐ да споделат со своите пријатели, а откако ќе стапат во врска или брак, таа желба уште повеќе се зголемува. Тоа е примамливо, бидејќи ние сме жедни за тоа некој да нѐ сослуша, да нѐ поддржи и да биде

Осум знаци дека сте изградиле доверба во врската

Осум знаци дека сте изградиле доверба во врската

Осум знаци дека сте изградиле доверба во врската Сексологот Тим Лот вели дека постојат три важни аспекти за секоја успешна врска: комуникација, почитување и доверба. Да стекнете доверба можеби е и најтешкото нешто од овие три работи. Овие осум знаци покажуваат дека имате доверба еден во друг. Не се плашите да бидете она што сте Според мислењето на

Зошто најмногу врски се прекинуваат во есен?

Зошто најмногу врски се прекинуваат во есен?

Се вративте од летувањето, свежи и одморени. Но, секојдневието е многу помотоно и постресно од деновите поминати на плажа, покрај вода. Постојано во глава ви одекнуваат прашањата: „ Дали ова е секојдневието кое сакам да го живеам? “, „ Дали тој/таа е мојот вистински избор? “, „ Дали ме исполнува? “. Според псхолозите, ова се причините за промени во

Сè што треба да знаете за отворените врски

Сè што треба да знаете за отворените врски

Сè што треба да знаете за отворените врски Иако неверствата се релативно честа појава во врските и браковите, партнерите одлучуваат да останат заедно, а некои одлучуваат да се гледаат и со други луѓе истовремено. Иако ова за некои луѓе е сосема нормална појава, во општеството отворените врски се табу тема. Многумина мислат дека моногамијата е наметната