притисни ентер »

САМО 15.000 ЗА БАЛКАНОТ: Германија го ограничува бројот на работни визи

САМО 15.000 ЗА БАЛКАНОТ: Германија го ограничува бројот на работни визи

Германија го ограничува бројот на работни визи на 15.000 за Балканот. Земјата размислува дали да ги продолжи правилата за вработување на нискоквалификувана работна сила од нашиот регион. Правилото е воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година. Од германското Сојузно министерство за труд,  велат дека управувањето со миграцијата

Германија го ограничува бројот на работни визи на 15.000 за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи на 15.000 за Балканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а набргу германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува „Независне“

Германија го ограничува бројот на работни визи на 15.000 за Балаканот

Германија го ограничува бројот на работни визи на 15.000 за Балаканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а набргу германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува „Независне“

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува

Германија го огранучува бројот на работни визи за Балканот?

Германија го огранучува бројот на работни визи за Балканот?

Иако се уште нема официјални информации, германските медиуми повикувајќи се на извори од политичките кругови во земјата тврдат дека правилото ќе биде продолжено, но и дека ќе биде воведена годишна квота од 15.000 работници за сите земји од Западен Балкан. Германија е се поблиски до одлука да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувата работна

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува

Германија ќе го ограничи бројот на работни визи за Балканот

Германија ќе го ограничи бројот на работни визи за Балканот

Германија планира да го искорени јагленот до 2038 година и да се насочи кон обновливите извори за производство на електрична енергија Германија наскоро ќе одлучува дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан.Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година. Иако

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

ИЗВОР Скопје24 | јули 7, 2020 Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

Германија се приближува до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година, пишува

Германците ги ограничуваат визите за работниците од Балкан: Единствена шанса ви е ако го работите ова

Германците ги ограничуваат визите за работниците од Балкан: Единствена шанса ви е ако го работите ова

Германија е се поблиску до одлучувањето дали да ги продолжи правилата за вработување ниско квалификувана работна сила од Западен Балкан. Правилото беше воведено во 2016 година и се очекува да важи до крајот на оваа година, а наскоро германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по крајот на оваа година, пишува