притисни ентер »

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинителството поднесе обвинение против четири лица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи поради злоупотреба на службената положба и овластување и помагање при извршувањето на делото. Од обвинителството соопштија дека вработените, во период од 10 години постапувале спротивно на упатството за

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на државни пари

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на државни пари

По сеопфатна истражна постапка отворена во март годинава, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, до Основниот кривичен суд – Скопје поднесе обвинителен акт против четири лица, македонски државјани, вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК). Тројца се обвинети дека со

Агенти од УБК украле над 50 милиони денари

Агенти од УБК украле над 50 милиони денари

По сеопфатна истражна постапка отворена во март годинава, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, до Основниот кривичен суд – Скопје поднесе обвинителен акт против четири лица, македонски државјани. Тројца се обвинети за злоупотреба на службената положба и овластување, а четвртиот пак

Обвинение за Тони Јакимовски и тројца вработени во УБК за проневера на 825.000 евра од „спец касата“

Обвинение за Тони Јакимовски и тројца вработени во УБК за проневера на 825.000 евра од „спец касата“

Против четворица поранешни вработени во УБК, Тони Јакимовски, Петре Пешовски, Стево Маџовски и Кристина Јосифовска, Обвинителството за организиран криминал и корупција поднесе обвинение за злоупотребени пари од речиси 1 милион евра. Овие пари за кои постои сомнеж дека биле проневерни биле дел од таканаречената „Спец каса“ на УБК во која, според наши

Агенти од УБК украле над 50 милиони денари

Агенти од УБК украле над 50 милиони денари

По сеопфатна истражна постапка отворена во март годинава, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, до Основниот кривичен суд – Скопје поднесе обвинителен акт против четири лица, македонски државјани. Тројца се обвинети за злоупотреба на службената положба и овластување, а четвртиот пак

Обвинение за Тони Јакимовски и тројца вработени во УБК за проневера на 825.000 евра од „спец касата“

Обвинение за Тони Јакимовски и тројца вработени во УБК за проневера на 825.000 евра од „спец касата“

Против четворица поранешни вработени во УБК, Тони Јакимовски, Петре Пешовски, Стево Маџовски и Кристина Јосифовска, Обвинителството за организиран криминал и корупција поднесе обвинение за злоупотребени пари од речиси 1 милион евра. Овие пари за кои постои сомнеж дека биле проневерни биле дел од таканаречената „Спец каса“ на УБК во која, според наши

Обвинение за четворица вработени во УБК, го оштетиле буџетот за 50 милиони денари

Обвинение за четворица вработени во УБК, го оштетиле буџетот за 50 милиони денари

Јавното обвинителство поднесе обвинение против четири лица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи поради злоупотреба на службената положба и овластување и помагање при извршувањето на делото. Од обвинителството соопштија дека вработените, во период од 10 години постапувале спротивно на упатството

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинителството поднесе обвинение против четири лица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи поради злоупотреба на службената положба и овластување и помагање при извршувањето на делото. Од Обвинителството соопштија дека вработените, во период од 10 години постапувале спротивно на упатството за

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинителството поднесе обвинение против четири лица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи поради злоупотреба на службената положба и овластување и помагање при извршувањето на делото. Од Обвинителството соопштија дека вработените, во период од 10 години постапувале спротивно на упатството за

Обвинителство: Четворица вработени во УБК проневериле 824 илјади евра

Обвинителство: Четворица вработени во УБК проневериле 824 илјади евра

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе обвинителен акт против четворица вработени во УБК. На тројцата обвинети им се става на товар дека со извршените дејствија сториле кривично дело – злоупотреба на службената положба и овластување, а четвртото лице е обвинето за помагање во извршувањето на истото кривично

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинителството поднесе обвинение против четири лица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи поради злоупотреба на службената положба и овластување и помагање при извршувањето на делото. Од Обвинителството соопштија дека вработените, во период од 10 години постапувале спротивно на упатството за

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на 800 000 евра државни пари

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на 800 000 евра државни пари

Македонски државјани, вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК). Тројца се обвинети дека со извршените дејствија сториле по едно кривично дело злоупотреба на службената положба и овластување, а едно лице е обвинето за помагање во извршувањето на истото кривично дело. Обвинетите, како што соопшти денеска Јавното обвинителство, како

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на државни пари

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на државни пари

Македонски државјани, вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК). Тројца се обвинети дека со извршените дејствија сториле по едно кривично дело злоупотреба на службената положба и овластување, а едно лице е обвинето за помагање во извршувањето на истото кривично дело. Обвинетите, како што соопшти денеска Јавното обвинителство, како

Притвор за четворица вработени во УБК за проневера на државни пари

Притвор за четворица вработени во УБК за проневера на државни пари

Скопје, 13 aвгуст 2019 (МИА) – По сеопфатна истражна постапка отворена во март годинава, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, до Основниот кривичен суд – Скопје поднесе обвинителен акт против четири лица, македонски државјани, вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК)

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинение за четири лица од УБК кои го оштетиле буџетот за над 50 милиони денари

Обвинителството поднесе обвинение против четири лица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи поради злоупотреба на службената положба и овластување и помагање при извршувањето на делото. Од обвинителството соопштија дека вработените, во период од 10 години постапувале спротивно на упатството за

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на државни пари

Притвор за четворица вработени во УБК, осомничени за проневера на државни пари

По сеопфатна истражна постапка отворена во март годинава, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, до Основниот кривичен суд – Скопје поднесе обвинителен акт против четири лица, македонски државјани, вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК). Тројца се обвинети дека со

Од касата на УБК проневерени 802.000 евра

Од касата на УБК проневерени 802.000 евра

Јавното обвинителство денеска соопшти дека покренало постапка против четворица вработени во Управата за безбедност и контра-разузнавање, од кои тројца се товарат за проневера над 50 милиони денари, односно над 800.000 евра. „По сеопфатна истражна постапка отворена во март годинава, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење

Четворица вработени во УБК проневериле околу 824.000 евра за 10 години

Четворица вработени во УБК проневериле околу 824.000 евра за 10 години

Обвинетите, како службени лица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи, во временскиот период од 25.01.2007 година до 30.05.2017 година, постапиле спротивно на чл.7 ст.1 и чл.12 од „Упатството за користење на средства за посебна намена на УБК“. Во наведениот временски период, во вкупно 172 наврати

Обвинение за Тони Јакимовски и тројца вработени во УБК за проневера на 825.000 евра од „спец касата“

Обвинение за Тони Јакимовски и тројца вработени во УБК за проневера на 825.000 евра од „спец касата“

Против четворица поранешни вработени во УБК, Тони Јакимовски, Петре Пешовски, Стево Маџовски и Кристина Јосифовска, Обвинителството за организиран криминал и корупција поднесе обвинение за злоупотребени пари од речиси 1 милион евра. Овие пари за кои постои сомнеж дека биле проневерни биле дел од таканаречената „Спец каса“ на УБК во која, според наши