притисни ентер »

Постојат два вида јаглехидрати, а разликата меѓу нив е клучна да ја знаете

Постојат два вида јаглехидрати, а разликата меѓу нив е клучна да ја знаете

Во клетката, јаглехидратите се јавуваат како главен извор на енергија, а претставуваат и важен градбен материјал на клеточните структури и лесно можат да се складираат како резервни материи. Постојат едноставни (прости) и сложени јаглехидрати, а разликата меѓу нив е клучна за разбирање на прехранбените навики. Едноставни јаглехидрати Едноставни јаглехидрати

Прости и сложени: Која е разликата меѓу овие типови на јаглехидрати

Прости и сложени: Која е разликата меѓу овие типови на јаглехидрати

Кога станува збор за исхраната, важно е да ја сфатите нејзината суштина, посебно кога станува збор за јаглехидратите. Постојат едноставни и сложени јаглехидрати, а разликата меѓу нив е клучна за разбирање на прехранбените навики. Едноставни јаглехидрати Едноставни јаглехидрати се брз извор на енергија. Тие се состојат од пократки молекуларни синџири

Дали знаете кои јаглехидрати се прости, а кои сложени?

Дали знаете кои јаглехидрати се прости, а кои сложени?

Кога станува збор за исхраната, важно е да ја сфатите нејзината суштина, посебно кога станува збор за јаглехидратите. Постојат едноставни и сложени јаглехидрати, а разликата меѓу нив е клучна за разбирање на прехранбените навики. Едноставни јаглехидрати Едноставни јаглехидрати се брз извор на енергија. Тие се состојат од пократки молекуларни синџири

Оваа диета е многу едноставна, а се губат МИНИМУМ 10 кг за еден месец

Оваа диета е многу едноставна, а се губат МИНИМУМ 10 кг за еден месец

Хит диетата ветува дека ќе ослабете 10 килограми масни наслаги за само еден месец. И не само тоа, би требало да започне косата да ви расте побујно, ноктите да ви станат поцврсти, да ви се прочисти кожата и да се чувствувате супер… Поентата на оваа диета е да се одбегнуваат јаглените хидрати, но на едноставен начин. Само од понеделник до сабота исфрлете