притисни ентер »

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

По 37 дена штрајк и повеќедневни маратонски разговори меѓу хрватската влада и синдикатите за образование, денеска беше постигнат договор, а се очекува училиштата да почнат со работа утре. После вчерашните шестчасовни преговори, денешната средба на премиерот, Андреј Пленковиќ, со синдикатите траеше само еден час, а потоа беше постигнат компромис. Пленковиќ

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

По 37 дена штрајк и повеќедневни маратонски разговори меѓу хрватската влада и синдикатите за образование, денеска беше постигнат договор, а се очекува училиштата да почнат со работа утре. После вчерашните шестчасовни преговори, денешната средба на премиерот, Андреј Пленковиќ, со синдикатите траеше само еден час, а потоа беше постигнат компромис. Пленковиќ

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

По 37 дена штрајк и повеќедневни маратонски разговори меѓу хрватската влада и синдикатите за образование, денеска беше постигнат договор, а се очекува училиштата да почнат со работа утре. После вчерашните шестчасовни преговори, денешната средба на премиерот, Андреј Пленковиќ, со синдикатите траеше само еден час, а потоа беше постигнат компромис. Пленковиќ

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

По 37 денови штрајк и повеќедневни маратонски преговори меѓу хрватската Влада и синдикатите од образованието, попладнево е постигнат договор, а се очекува уште утре училиштата повторно да почнат со настава. По вчерашните шест часа преговори, денешната средба на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ со синдикатите траеше само еден час. Од 1 декември коефициентот

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

По 37 денови штрајк и повеќедневни маратонски преговори меѓу хрватската Влада и синдикатите од образованието, попладнево е постигнат договор, а се очекува уште утре училиштата повторно да почнат со настава. По вчерашните шест часа преговори, денешната средба на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ со синдикатите траеше само еден час. Од 1 декември коефициентот

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

По 37 денови штрајк и повеќедневни маратонски преговори меѓу хрватската Влада и синдикатите од образованието, попладнево е постигнат договор, а се очекува уште утре училиштата повторно да почнат со настава. По вчерашните шест часа преговори, денешната средба на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ со синдикатите траеше само еден час. Од 1 декември коефициентот

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор, училиштата од утре почнуваат со работа

По 37 дена штрајк и повеќедневни маратонски разговори меѓу хрватската влада и синдикатите за образование, денеска беше постигнат договор, а се очекува училиштата да почнат со работа утре. После вчерашните шестчасовни преговори, денешната средба на премиерот, Андреј Пленковиќ, со синдикатите траеше само еден час, а потоа беше постигнат компромис. Пленковиќ

ШТРАЈКОТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ ЗАВРШУВА: Хрватската Влада и синдикатите најдоа заеднички јазик за платите

ШТРАЈКОТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ ЗАВРШУВА: Хрватската Влада и синдикатите најдоа заеднички јазик за платите

Од 1 декември коефициентот на просветарите се зголемува за три отсто. Второто зголемување од еден отсто ќе биде на 3 јуни. Уште два отсто ќе бидат додадени на платите од 1 јануари 2021 година. По 37 денови штрајк и повеќедневни маратонски преговори меѓу хрватската Влада и синдикатите од образованието, попладнево е постигнат договор, а се очекува уште

Постигнат е договор: Заврши најважниот штрајк во историјата на самостојна Хрватска

Постигнат е договор: Заврши најважниот штрајк во историјата на самостојна Хрватска

По 37 денови штрајк и повеќедневни маратонски преговори меѓу хрватската Влада и синдикатите од образованието, попладнево е постигнат договор, а се очекува уште утре училиштата повторно да почнат со настава. По вчерашните шест часа преговори, денешната средба на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ со синдикатите траеше само еден час. Од 1 декември коефициентот

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

По 37 денови штрајк и повеќедневни маратонски преговори меѓу хрватската Влада и синдикатите од образованието, попладнево е постигнат договор, а се очекува уште утре училиштата повторно да почнат со настава. По вчерашните шест часа преговори, денешната средба на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ со синдикатите траеше само еден час. Од 1 декември коефициентот

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

Хрватската Влада и синдикатите постигнаа договор

По 37 денови штрајк и повеќедневни маратонски преговори меѓу хрватската Влада и синдикатите од образованието, попладнево е постигнат договор, а се очекува уште утре училиштата повторно да почнат со настава. По вчерашните шест часа преговори, денешната средба на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ со синдикатите траеше само еден час. Од 1 декември коефициентот

Хрватска: Продолжува штрајкот на просветните работници

Хрватска: Продолжува штрајкот на просветните работници

Продолжува штрајкот во училиштата во Хрватска откако по маратонските преговори, не е постигнат договор меѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската влада. Според претседателот на независниот синдикат на вработените во средните училишта преговорите ќе продолжат денеска, поради што хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ го откажа учеството

Хрватска: Штрајкот во училиштата продолжува

Хрватска: Штрајкот во училиштата продолжува

Штрајкот во училиштата во Хрватска продолжува и денеска откако по маратонските преговори, не е постигнат договор меѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада. Претседателот на Независниот синдикат на вработените во средните училишта Бранимир Михалинец изјави дека преговорите ќе продолжат денеска. Набргу потоа беше објавено дека

Хрватска: Штрајкот во училиштата продолжува

Хрватска: Штрајкот во училиштата продолжува

Штрајкот во училиштата во Хрватска продолжува и денеска откако по маратонските преговори, не е постигнат договор меѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада. Претседателот на Независниот синдикат на вработените во средните училишта Бранимир Михалинец изјави дека преговорите ќе продолжат денеска. Набргу потоа беше објавено дека

Хрватска: Штрајкот во училиштата продолжува

Хрватска: Штрајкот во училиштата продолжува

Штрајкот во училиштата во Хрватска продолжува и денеска откако по маратонските преговори, не е постигнат договор меѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада. Претседателот на Независниот синдикат на вработените во средните училишта Бранимир Михалинец изјави дека преговорите ќе продолжат денеска. Набргу потоа беше објавено дека

ПРОДОЛЖУВА ШTPAЈКОТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ: Не е постигнат договор помеѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада

ПРОДОЛЖУВА ШTPAЈКОТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ: Не е постигнат договор помеѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада

Штpajкот во училиштата во Хрватска продолжува и денеска откако по маратонските преговори, не е постигнат договор меѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада. Претседателот на Независниот синдикат на вработените во средните училишта Бранимир Михалинец изјави дека преговорите ќе продолжат денеска. Набргу потоа беше објавено дека

Продолжува штрајкот во училиштата во Хрватска

Продолжува штрајкот во училиштата во Хрватска

Продолжува штрајкот во училиштата во Хрватска Штрајкот во училиштата во Хрватска продолжува и денеска откако по маратонските преговори, не е постигнат договор меѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада. Претседателот на Независниот синдикат на вработените во средните училишта Бранимир Михалинец изјави дека преговорите ќе продолжат

Продолжува штрајкот во училиштата во Хрватска

Продолжува штрајкот во училиштата во Хрватска

Штрајкот во училиштата во Хрватска продолжува откако по маратонските преговори не е постигнат договор меѓу претставниците на синдикатите за образование и хрватската Влада. Претседателот на Независниот синдикат на вработените во средните училишта Бранимир Михалинец изјави дека преговорите ќе продолжат денеска. Набргу потоа беше објавено дека заради