притисни ентер »

Овој 75. роденден не е среќен, Но да се надеваме дека празнината е привремена, вели Драмски театар

Овој 75. роденден не е среќен, Но да се надеваме дека празнината е привремена, вели Драмски театар

Драмски театар денеска без свеченост, актери и претстава поради ковид пандемијата одбележува 75 години постоење. „75. роденден, за жал, не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, цела техника, полн салон, со аплауз. Но, со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена,

Драмски театар одбележува 75 години

Драмски театар одбележува 75 години

Со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент и магија да ги споделиме со оние на кои им е наменет театарот – публиката, соопшти Драмски театар-Скопје по повод денешното одбележување 75 години постоење. – Седумдесет и пет години театарот живее и го чува духот на сите големи актерски имиња

Драмски театар одбележува 75 години

Драмски театар одбележува 75 години

Со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент и магија да ги споделиме со оние на кои им е наменет театарот – публиката, соопшти Драмски театар-Скопје по повод денешното одбележување 75 години постоење. – Седумдесет и пет години театарот живее и го чува духот на сите големи актерски имиња

Драмски театар одбележува 75 години со празен салон, ама со надеж и верба

Драмски театар одбележува 75 години со празен салон, ама со надеж и верба

Со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент и магија да ги споделиме со оние на кои им е наменет театарот – публиката, соопшти Драмски театар-Скопје по повод денешното одбележување 75 години постоење. – Седумдесет и пет години театарот живее и го чува духот на сите големи актерски имиња

75 години Драмски театар

75 години Драмски театар

75 години Драмски театар Драмскиот театар денеска го одбележува 75 роденден. -75-иот роденден за жал не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, со цела техника, со полн салон, со аплауз. Но, со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме

Зa мнoгy гoдини: Дpaмcкиoт тeaтap дeнecкa гo oдбeлeжyвa 75 poдeндeн

Зa мнoгy гoдини: Дpaмcкиoт тeaтap дeнecкa гo oдбeлeжyвa 75 poдeндeн

Драмскиот театар денеска го одбележува 75 роденден. -75-иот роденден за жал не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, со цела техника, со полн салон, со аплауз. Но, со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент

Драмски театар одбележува 75 години

Драмски театар одбележува 75 години

– Со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент и магија да ги споделиме со оние на кои им е наменет театарот – публиката, соопшти Драмски театар-Скопје по повод денешното одбележување 75 години постоење. – Седумдесет и пет години театарот живее и го чува духот на сите големи актерски

75 години Драмски театар

75 години Драмски театар

Драмскиот театар денеска го одбележува 75 роденден. -75-иот роденден за жал не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, со цела техника, со полн салон, со аплауз. Но, со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот роденден на театарот. Таа во честитката посочува дека 75-иот роденден не може да се прослави како што

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот роденден на театарот. Таа во честитката посочува дека 75-иот роденден не може да се прослави како што

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот роденден на театарот. Таа во честитката посочува дека 75-иот роденден не може да се прослави како што

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот роденден на театарот. Таа во честитката посочува дека 75-иот роденден не може да се прослави како што

Драмски театар: Нека ни е среќен роденденот!

Драмски театар: Нека ни е среќен роденденот!

„75-иот роденден за жал не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, со цела техника, со полн салон, со аплауз. Но, со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент и магија да ги споделиме со оние на кои им е наменет

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот роденден на театарот. Таа во честитката посочува дека 75-иот роденден не може да се прослави како што