Граџан: Вистински потег беше мојот премин од Турција во Македонија

Само уште осум дена и македонскиот вицешампион Еурофарм Работник ќе ги започне подготовките за сезоната 2019/20. Еден од староседелците и ракометари со најдолг стаж е босанскиот интернационалец Елмир Граџан. За босанските медиуми тој ја објасни врската со Македонија и клубот со кој ќе игра во Лигата на шампионите. „Преминот од Турција во Македонија