притисни ентер »

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Ватикан соопшти дека папата Франциск ја прифатил оставката на бискупот Ричард Џ. Малоун од Бафало во државата Њујорк, кој беше во центарот на скандалот околу сексуални злоставувања во својата бискупија. Како што се наведува, папата го именуваше албанскиот бискуп Едвард Шарфенбергер да управува со бискупијата на градот Бафало до поставување на нов бискуп

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Ватикан соопшти дека папата Франциск ја прифатил оставката на бискупот Ричард Џ. Малоун од Бафало во државата Њујорк, кој беше во центарот на скандалот околу сексуални злоставувања во својата бискупија. Како што се наведува, папата го именуваше албанскиот бискуп Едвард Шарфенбергер да управува со бискупијата на градот Бафало до поставување на нов бискуп

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Ватикан соопшти дека папата Франциск ја прифатил оставката на бискупот Ричард Џ. Малоун од Бафало во државата Њујорк, кој беше во центарот на скандалот околу сексуални злоставувања во својата бискупија. Како што се наведува, папата го именуваше албанскиот бискуп Едвард Шарфенбергер да управува со бискупијата на градот Бафало до поставување на нов бискуп

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Ватикан соопшти дека папата Франциск ја прифатил оставката на бискупот Ричард Џ. Малоун од Бафало во државата Њујорк, кој беше во центарот на скандалот околу сексуални злоставувања во својата бискупија. Како што се наведува, папата го именуваше албанскиот бискуп Едвард Шарфенбергер да управува со бискупијата на градот Бафало до поставување на нов бискуп

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Малоун (73), кој повеќе години беше под притисок да ја напушти должноста, се повлече две години пред редовното пензионирање. Ватикан соопшти дека папата Франциск ја прифатил оставката на бискупот Ричард Џ. Малоун од Бафало во државата Њујорк, кој беше во центарот на скандалот околу сексуални злоставувања во својата бискупија. Како што се наведува,

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

– Ватикан соопшти дека папата Франциск ја прифатил оставката на бискупот Ричард Џ. Малоун од Бафало во државата Њујорк, кој беше во центарот на скандалот околу сексуални злоставувања во својата бискупија. Како што се наведува, папата го именуваше албанскиот бискуп Едвард Шарфенбергер да управува со бискупијата на градот Бафало до поставување на нов

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Папата ја прифати оставката на бискупот кој прикриваше злоставувања

Ватикан соопшти дека папата Франциск ја прифатил оставката на бискупот Ричард Џ. Малоун од Бафало во државата Њујорк, кој беше во центарот на скандалот околу сексуални злоставувања во својата бискупија. Како што се наведува, папата го именуваше албанскиот бискуп Едвард Шарфенбергер да управува со бискупијата на градот Бафало до поставување на нов бискуп