притисни ентер »

Анализа: надолен тренд на туризмот – дали Македонија има стратегија за развој на секторот?

Анализа: надолен тренд на туризмот – дали Македонија има стратегија за развој на секторот?

По подолго време Државната статистика измери намалување на бројот и на туристи и на ноќевања. Бизнисмените предупредуваат дека Македонија нема сериозна стратегија за развој на овој сектор и дека се уште ја нема решено дилемата дали фокусот треба да биде на масовниот или на елитниот туризам. Пад на бројот на туристи и ноќевања Надолен тренд на туризмот